CHP lideri Özgür Özel, eski AKP MKYK üyesi Mücahit Birinci’nin, İBB soruşturmasında tutuklu Murat Kapki’ye “yalan ifade” karşılığında serbest kalma vaadi ve 2 milyon dolar talebinde bulunduğunu açıkladı. Kapki’nin mektubunu okuyan Özel, görüşmede “Makyavelist düşün” telkini yapıldığını aktardı. Tartışma, Hürriyet yazarı Nedim Şener ile Birinci’nin sosyal medyada küfürlü polemiğine, ardından Şener Birinci hakkında suç duyurusunda bulundu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci’nin, İBB soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Murat Kapki’ye, “Kurgulanmış yalan ifade” karşılığında serbest kalma vaadinde bulunduğunu söyledi.
Özel, Birinci’nin Kapki’nin önüne önceden hazırlanmış bir ifade tutanağını koyup, “Bunu imzalayacaksın, üstüne de 2 milyon dolar vereceksin ve buradan tıpış tıpış çıkıp gideceksin” dediğini belirtti.
Özel, Kapki’nin mektubunu okudu. Mektupta şu ifadeler yer aldı:
“Hatta Kapki, ‘Ben kimseye iftira atmam’ dedim. O da bana ‘Ben sana Makyavelist düşün diyorum. Yarın bür gün baktın CHP iyi gidiyor, sen de mahkemede ben bunları çıkmak için söyledim dersin. Ben de zaten senin tüm medyadaki ayağın olacağım, bu işi hallediriz’ dedi. Ben de ‘Fuat Uğur, Cem Küçük ve Nedim Şener devamlı benim hakkımda yalan, dolan yazılar yazıyor ve konuşuyorlar’ dedim. O da ‘Hepsi bende. Sen merak etme, ben halledeceğim’ dedi. Tüm bunların üzerine kesinlikle böyle bir ifade vermeyeceğimi söyledim.”
Tüm bu gelişmeler olurken, Hürriyet yazarı Nedim Şener ile Mücahit Birinci, sosyal medya platformu X’ten küfürleşerek tartıştı.
Hürriyet yazarı Nedim Şener bunun üzerine Birinci hakkında suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusunda, "Şüpheli Mücahit Birinci 14.08.2025 tarihinde kişisel X hesabından ''Oğlum bak seni yamulturum. Bu X'i attığında o gö.. beynin alkolden hatırlamıyor olabilir. Hemen seni aradım altını doldurdun hatırlıyor musun. Eee sorularını niye devam ettirmedin? Çünkü sana hepsini tek tek anlattım. Sonra gaza geldin sandın ki ben sineceğim. Çakal kibarcık minnoş. Seni gördüğüm yerde bak ne yapacağım. İsmini anmışmışım, ben senin ismini arada anıyorum trafikte vs yavşaklar oluyor onlara bağırırken ağzımdan çıkıyor. Süzme seni!'' şeklinde söylemlerde bulunarak, müvekkilime hakaret etmiş ve müvekkili tehdit etmiştir. Şüphelinin X hesabı üzerinden sarf etmiş olduğu 'Çakal, kefal, minnoş, akıl hastası, deli ve yavşak' sözler hakaret suçunun yasal unsurlarını oluşturmaktadır. Bununla beraber şüpheli 'kolpalık yapmak nedir göreceksin, seni akordeon yapacağım, seni yamulturum, seni gördüğüm yerde bak ne yapacağım' ifadeleri ile müvekkilimi aleni bir şekilde tehdit etmiştir. Bu sebeplerle şüpheliden şikayetçiyiz" ifadeleri yer aldı.
halktv.com.tr
Kaynak:Cumhuriyet
CHP'li vekiller Bakan Nebati'yi protestolarla karşıladı! Dövizde kendi sözlerini görünce böyle gülümsedi23 izlenme
Bakanlığın tavsiyelerine vatandaştan tepki 'Abdestsiz gezeceğiz, bakan saçını çatıda kurutsun!'48 izlenme
Stokçuluğa hapis cezası geliyor24 izlenme
Yangın mağduru köylülerin zeytin tarlalarına kamulaştırma şoku!50 izlenme
Fikret Bila iktidar değiştiğinde yaşanacakları tek tek sıraladı!53 izlenme
Bursa’da polisin ‘dur’ ihtarına uymayan A.B., otomobilini ekiplerin üzerine sürdü “Amcam MİT’te” dedi, polislere direndi12 izlenme
İran Cumhurbaşkanı Ankara'da: "Filistin'e destek konusunda Erdoğan'la aynı fikirdeyiz" dedi.36 izlenme
Özgür Özel gündeme getirmişti: Erdoğan'ın Saray'a çağırdığı siyasetçi konuştu13 izlenme
Yozgatlı çiftçi Abdullah Ceyhan: "Çiftçilere de sesleniyorum, Edirne’den Ardahan’a kadar siz de bir olun, hakkımızı kimseye yedirmeyelim. Halktan büyük kimse yok, korkmayın!"
Vapurda Türk kızının göğüslerini çeken Arap sığınmacı Sedat Peker'e şikâyet edildi!
Bayramda Türkler baklavayı unuttu, tatlıya Araplar doydu
Deprem Sonrası Hasar Tespit İşlemi Nasıl Yapılır?