Kahramanmaraş'ta 3 farklı yerde çıkan orman yangınında 65 hektar yanıp, kül oldu. 44 saat süren aralıksız söndürme ve soğutma çalışmasında yorgun düşen yangın söndürme işçileri, toprakta yatarak, uyudu.
Kahramanmaraş'ta ilk yangın cuma günü saat 11.15'te Andırın ilçesinin Kızık Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıktı. 5 dakika sonra alevlere Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler karadan ve havadan müdahaleye başladı. Söndürme çalışmaları devam ederken saat 17.05'te Onikişubat ilçesinin Ayşepınarı Mahallesi Musalı mevkisindeki ormanlık alandan dumanlar yükselmeye başladı. İhbar üzerine çok sayıda ekip bu bölgeye sevk edildi. Her iki noktada söndürme çalışmaları aralıksız devam ederken, cumartesi günü saat 09.00 sıralarında Andırın'ın Kuzgun Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın çıktı.

Kahramanmaraş'ta 3 farklı yerde çıkan yangına Antalya, Konya, Kayseri ve Adıyaman'dan da takviye ekipleri gönderildi. Toplamda; 55 arazöz, 10 su takı, 4 dozer, 6 itfaiye aracı, 220 personelle karadan, 5 yangın söndürme helikopteriyle de havadan müdahale eden ekipler Kızık'taki yangını cumartesi günü saat 11.15'te, Musalı'daki yangını saat 23.00'te, Kuzgun'daki yangını ise pazar günü saat 01.00 sıralarında kontrol altına aldı.
Yangın söndürme işçilerinin cuma günü saat 11.15'te başlayan alevlerle mücadelesi, 44 saat süren söndürme ve soğutma çalışmaları sonunda bugün saat 07.00 sıralarında sona erdi. Musalı'da 35, Kuzgun'da 25, Kızık'da da 5 olmak üzere toplam da 65 hektarlık alanın yanıp, kül olduğu yangında, yorgun düşen bazı yangın söndürme işçileri ise bulundukları yerde toprağa yatıp, uyuma fırsatı bulabildi. O anların fotoğrafları ise arkadaşları tarafından çekildi.
Belediyeleri kaybeden AKP'den yeni hamle: CHP'li belediyelerin hesaplarına bloke!28 izlenme
Suriyelilerin kurduğu 511 çetesi Konya’da ÖSO bayraklarıyla gövde gösterisi yaptı69 izlenme
Sayıştay'ın Çaykur raporundan çıktı: Personel sayısı düşerken harcamalar tavan yaptı23 izlenme
Kayseri'de camide vaaz veren imam, kadınları hedef aldı: 'Kadınlarımız soyundukça soyunuyor'44 izlenme
Yok artık: AKP'li Hulusi Akar küçük çocuğa pastayı kılıçla yedirdi! Çatal yok muydu?28 izlenme
Enflasyon kart borcunu şişirdi40 izlenme
Ünlü araştırmacıdan son 'anket' çalışması: AKP oy deposunda büyük oy kaybediyor!99 izlenme
Antalya’daki teleferik faciasında tutuklanan Mesut Kocagöz tahliye edildi33 izlenme
Putin’i zora sokacak plan! AB, kritik toplantı sonrası açıkladı
Emeklinin alım gücü 1309 lira eridi
Sağlık Bakanı Koca güncel corona verilerini açıkladı: Toplam can kaybı 5.344’e, vaka sayısı da 211.981’e yükseldi!
AKP üyesi vatandaş da AKP'ye isyan etti! 'Bir koli yardımda bulunmadılar'