Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin her sözü havada kaldı. Türkiye’nin ciğerlerinin yandığı ve hâlâ devam eden orman yangınlarında Bakan Pakdemirli’nin açıklamaları farklı, yaşananlar farklıydı. Pakdemirli Manavgat yangınının yerleşim yerlerini tehdit etmediğini açıkladı, iki gün sonra köyler tahliye edildi. “Kemerköy Santralı için hiçbir tehlike yok” dedi, santral yangında harabeye döndü!
11 gündür süren yangınlarda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin günden günde yaptığı açıklamalar tartışma konusu oldu. Yangınların başladığı 28 Temmuz'dan 15 gün önce bir gazeteye konuşan Pakdemirli, ormanları İHA'larla izlediklerini belirterek “Şimdi orman yangınlarıyla ilgili çok haber olmuyor. Neden? Çünkü yangınlara büyümeden müdahale ediyoruz. Şu anda çakmak yaksalar yakalıyoruz. Dumanın çıkmasını gözlüyoruz” dedi. Pakdemirli 30 Temmuz'da “Aktif olan tüm yangınlarda iyiye doğru gidiş var. Marmaris'teki yangında ufak hasarlar var. Yerleşim yerlerini tehdit etmiyor, denize doğru ilerleyen bir yangın var” açıklamasını yaptı. Bu açıklamadan iki gün sonra Hisarönü Mahallesi tahliye edildi.
İKİ SANTRALDAN BİRİ YANDI
Milas'taki yangında alevler Kemerköy Santralı'nı sarınca bölge boşaltıldı. Yeniköy Santralı rüzgarın yön değiştirmesi sonucu kurtuldu. Pakdemirli 4 Ağustos'ta yaptığı açıklamada “Termik santralin içindeyim, çok yoğun bir tempo içinde çalışıyoruz. Şu an için bir tehlike mevcut değil. Ben santralin içindeyim. Arkadaşlar çalışıyorlar. Yangının buraya gelmesi gibi bir durum şu aşamada yok. Kontrol altına alınmaya çalışılıyor” dedi. Bu açıklamaının ardından yangın termik santrale ulaştı. 4 Ağustos'u 5 Ağustos'a bağlayan gece boyunca yangın devam etti.
Bakan Pakdemirli 7 Ağustos'ta “Milas yangını devam ediyor. Yangın şu anda uyuyor. Önemli bir tehlike arz etmiyor. Muğla'da 15 orman yangını meydana geldi. Termik santrali ve turizm alanlarını da korumak için ciddi çaba sarf ettik” dedi. Aynı gün Orman Bakanlığı Muğla'da 5 yerde yangının devam ettiğini duyurdu. Muğla'nın Köyceğiz, Kavaklıdere, Yatağan ilçelerinde devam eden yangınların yanı sıra Milas'ın iki noktasında da yangınların sürdüğü ifade edildi.

Pakdemirli'nin seyahatlerinde kullandığı Cessna Citation VI tipi özel jet sosyal medyanın gündeminden düşmedi.
İmamoğlu çağrı yapmıştı: İstanbullular Saraçhane’ye akın ediyor!42 izlenme
Emekliye, işçiye, memura yok: Türkiye Somali’ye 30 milyon dolar gönderecek38 izlenme
Mega projelerden geçiş azaldı, faturası en az 3 milyar TL79 izlenme
Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon! Tutuklu Muhittin Böcek dahil 18 kişiye gözaltı kararı26 izlenme
Butlan-AKP kardeşliği20 izlenme
İsrail'le ticaret bir haftadır tam gaz!38 izlenme
Son ankette Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı darma duman etti!91 izlenme
Cami altı ‘Diyanet kafe’232 izlenme
Lübnan'dan gelen, soluğu Mersin'de aldı: 310 kişi daha geldi
Cumhur İttifakı’nda emekli ikramiyesinde ayrımcılığa tepki: "Tüm çalışanlara verilsin"
'Kanlı Meclis'te ağır sözler: Vatan haini, bölücü, katil alçak, utanmaz, şarlatan
AKP'nin avukatına Yalova Belediyesi'nden büyük kıyak