AKP iktidarındaki emeklileri yok sayan politikalar yüzünden, emekli yardıma muhtaç hale geldi. Geçim sıkıntısı içindeki emeklilere yönelik Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destek kampanyasına katılım ise aydan aya katlanarak yoksulluk sınırındaki emeklilerin durumunu gözler önüne serdi. Sözcü'de yer alan habere göre, belediyenin destek kampanyasının başladığı eylül ayında 7 bin 500 TL ve altında emekli maaşı aldığı belirlenen toplam 6 bin 100 emekliye destekte bulunulurken, bu sayı aralık ayında 18 bin 854’e yükseldi ve 4 ayda tam üçe katlandı. ABB’nin ekonomik sıkıntı çeken emeklilere destek için eylül ayında başlattığı Emeklilere Destek Kampanyası kapsamında ekonomik zorluk yaşayan ve sosyal yardım alma şartlarını taşıyan, 7 bin 500 TL maaşla ayakta kalmaya çalışan emekliler için bin TL destek ödemesi yapılmıştı.
ÜÇE KATLANDI
Kampanya kapsamında ilk ödemeler Eylül ayında yapılırken, 6 bin 100 emekli destek ödemesinden yararlandı. Ancak aydan aya bu sayı katlandı. Ekim ayında emekli desteğinden 10 bin 597 kişi faydalandı. Kasım ayında ise kişi sayısı 15 bin 329’a çıktı. Aralık ayında 18 bin 854 oldu. Eylül ayından bu yana yardıma ihtiyacı olan emekli sayısı 3.’e katlandı. Emeklilere destek kampanyasını ağustos ayında ABB Başkanı Mansur Yavaş duyurmuş ve “İnsanı önceleyen belediyecilik darda olanın yanında olmaktan geçer. Emeklilerimizin durumlarında bir iyileştirme yapılamadı. Bu nedenle şartları uyan tüm emekli hemşehrilerimiz, sosyal yardımlardan yararlanmak için belediyemize başvurabilirler” demişti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda, çalışan emeklilere de bir defaya mahsus 5 bin lira ödenmesini ve deprem bölgesinde fahiş fiyat artışı yapanlara ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak. Haftalık çalışmasına 5 Aralık Salı günü başlayacak Genel Kurul’da, ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi görüşülecek. Genel Kurul’da, teklif için 8 Aralık cuma günü de mesai yapılması planlanıyor.
EMEKLİNİN GEÇİM DERDİ
Son yıllarda ekonomik sıkıntıyı fazlasıyla hisseden emekliler, birçok yerde kuyruk oluşturuyor. ABB’nin ucuz et satış noktalarında emekli vatandaşlar ve geçim sıkıntısı çeken kişiler uzun kuyruklar oluşturuyor. Türkİş’in açıkladığı son verilere göre, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 14.025 TL’ye yükselirken emekliler 7.500 TL’lik maaş ile yaşam mücadelesi veriyor.
KRT
Birlikte olduğu kadını bıçaklayarak 200 lirasını gasp etti ve ondan 1200 lira çaldı.19 izlenme
1200 mahalle yabancılara kapatılacak36 izlenme
CHP'li bir belediyeye daha operasyon18 izlenme
Erdoğan’ın Rize’den sonra Marmaris’te çay dağıtmasına tepki yağdı: Milletin ciğerleri yanmış çay atmak ayıptır yahu!55 izlenme
TUSAŞ’ı akrabaya emanet etmişler! Tüm koltuklar akrabalarda42 izlenme
Siyanürle ölümlerin tartışıldığı canlı yayında ekonomiyi eleştirince anında uyarıldı 'Ahmet kaşınma !'1551 izlenme
Sedat Peker gündeme getirmişti: AKP'li eski vekil boşandı, milyonlarca lira tazminat alacak!40 izlenme
Depremin ardından bu kez de selin vurduğu Balıklıgöl'ün balıklarına ne oldu?134 izlenme
Emekli vatandaş durumu böyle özetledi: "En son 2 sene önce bir gömlek aldım, üstümdeki mont 10 yıllık"
Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen Zehra Taşkesenlioğlu 'Hayatının mihengine 6.666 ayet-i kerimeyi almaya gayret eden biriyim'
Bakanlık bitti ışıltı da gitti: Ekonomiyi bu hale getirip hesap vermeden giden Nebati'nin 3 dükkânı birden kapandı
SADAT, Kılıçdaroğlu'na 1 milyon TL'lik tazminat davası açtı!