5 AY DEVAM ETTİ
Haziran 2022’de başlayan ve 12 aylık süreyi içeren Aile Destek Programı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere bugüne kadar toplam 103.2 milyar lira destek sağladıklarını açıkladı. Geçen yıl program dahilinde ihtiyaç sahibi ailelere, ikinci 12 aylık dönemi kapsayan Temmuz 2023Haziran 2024 tarihleri arasında da destek devam etti. Ardından programın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayıyla 2024 yılı sonuna kadar devam etmesi kararlaştırıldı. İhtiyaç sahibi ailelerin hane içindeki kişi başına düşen gelir tutarına göre aylık periyotta desteklenmeleri sağlandı. 2024 yılında sadece 5 aylığına uzatılan programın 2025’te de devam etmesi beklenirken destekler yeni yılla birlikte kesildi.
Aile desteğinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a haber verilmeden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in imzasıyla kaldırıldığı iddia edildi. İddialarla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Açıklamada, “Program, süreli olduğu için bakan imzasına gerek olmadan otomatik sonlanmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye Aile Destek Programı, Haziran 2022’de geçici süreli başlatılan ve öngörülen sürede doğal olarak sona eren programdır” ifadeleri yer aldı.
Sözcü
Depremden 10 saniye önce telefonlara gelen uyarı sosyal medyada gündem oldu63 izlenme
İktidara yakın Sabah gazetesinin 'Agamemnon' yalanı elinde patladı!68 izlenme
İmamoğlu’nun eşini ve kızını tehdit etmişti: Kimliği belli oldu!145 izlenme
Siyanürlü katliam CHP’li başkana takıldı!89 izlenme
Vatandaştan pazarı inleten erken seçim talebi! "Yaşanacak hal kalmadı, erken seçim olmalı!"35 izlenme
Alman kadından gurbetçileri çıldırtacak sözler! "Asgari ücret 29-30 bin TL olması lazım. Çünkü ev kirası 15 bin lira. Gurbetçiler Türkiye'de oy kullanmamalı"32 izlenme
CHP'den 'şarbonlu gemi' hakkında çarpıcı iddia!284 izlenme
Yavaş'a soruşturma izni verildi mi? ABB'den açıklama geldi28 izlenme
Ayasofya'ya kamyon sokmuştu: Erdoğan'ın arkadaşı Diyanet Vakfı'nın heyetine girdi
AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, FETÖ terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'e 'Sayın' dedi!
Mağazada genç kadını taciz etti, kamera görüntülerine rağmen serbest bırakıldı !
Sedat Peker'den Ahmet Davutoğlu'na yanıt