Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) çimento fabrikası alanına Limak Holding’in rezidans ve AVM yapmasına imkân sağlayan imar planının yargıdan döndüğünü açıkladı.
TMMOB Şehir Plancıları Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, Ankara 18. İdare Mahkemesi, muhalefetin “beşli çete” olarak adlandırdığı holdinglerden Limak’ın AOÇ arazisi içindeki çimento fabrikası alanına yapmak istediği rezidans ve ticaret merkezine olanak sağlayacak imar planı değişikliğini iptal etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın imar planına ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda AOÇ değerleri de ön planda tutulurken mahkeme iptal gerekçelerinde ise “planın parçabütün ilişkisini bozduğu, alana kalıcı nüfus ve yapı yoğunluğu getirildiği, parsel bazında nüfusu, yapı yoğunluğunu artıran imar planı değişikliklerinin yapılamayacağı, trafik yoğunluğunun alan ve çevresine etkilerine ilişkin kentsel teknik altyapıya yönelik etkilerin belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla Kentsel Teknik Altyapı Etki Değerlendirmesi Raporu hazırlanmadığı” belirtildi.
Ayrıca, kentsel sit alanı olan Saraçoğlu Mahallesi’nin “restorasyonu” kapsamındaki Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan imar planı, Ankara 18. İdare Mahkemesi’nce hukuka uygun bulunmayarak iptal edildi.
Cumhuriyet
Erdoğan’ın sözleri sonrası Hindistan’dan flaş hamle! Büyükelçiyi çağırdılar!145 izlenme
Aydın'da erken seçim yapılacak mı? CHP'li isim sandığın formülünü açıkladı21 izlenme
Özgür Özel: "Asgari ücrete zam yapmamayı düşünenlere çok sert tepki vereceğiz"37 izlenme
Skandal olay Türkiye'de yaşandı: Uyuşturucu baronu duruşmada dublör kullanmış29 izlenme
Oğlu şehit olmuş, telefonda RTE’ye 'vatan sağolsun' değil 'hepsi sana feda olsun' diyor !2417 izlenme
'Tosuncuk' mağdurlara 100 lira bayram harçlığı göndermiş!235 izlenme
Nebati’nin kış sezonu el yakıyor30 izlenme
Eylem Tok'un avukatı olmaya yeşil ışık yakmıştı: Kazada ölen Murat Aci'nin babasından Ersan Şen'e 'şarlatanlık yapıyor' cevabı37 izlenme
İsmail Saymaz'a ev hapsi kararı
16 bin TL emekli maaşıyla hasta oğluna bakan 71 yaşındaki emekliden yürekleri dağlayan sözler! "Acımızdan ölüyoruz. Temizliğe gidiyorum duvar silmeye"
Vergi uzmanı açıkladı: "2026'da bizi yönetmek için her saniye cebimizden 495 bin lira alacaklar"
Euro Bölgesi enflasyonu 6. ayda da rekor kırmaya devam ediyor