Ekonomik darboğazda finansman ve maliyet sıkıntısı çeken şirketler ayakta duramazken son yıllarda konkordato başvurusunda bulunan şirket sayısı katlanarak artmaya devam ediyor. Her geçen sene rekor kıran konkordato başvuruları bu sene de yeni rekorlara koşuyor.
Ekonomideki bozulmayı gösteren korkordato listesine şimdi de alüminyumun öncü firmalarından Arslan Alüminyum eklendi. Yarım asırlık Alüminyum devi, mali zorluklar nedeniyle 18 Temmuz tarihinde konkordato başvurusunda bulunmuştu. İstanbul 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi, firmaya 9 Nisan’dan itibaren geçerli olmak üzere 3 aylık geçici mühlet tanıdı ardından da geçici konkordato komiserleri atadı.

İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Arslan Alüminyum'un geçici mühleti hakkında 09/07/2025 tarihi saat 14:50'den itibaren 2 ay uzatılmasına karar verdi.

Arslan Alüminyum, Bilecik 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde yüzlerce çalışanıyla hizmet veriyordu. Dev firma her yıl Türkiye'nin en büyük firmalarının belirlendiği Fortune 500 listesinde 2021 senesinde yerini almıştı. 2024 yılında ise İSO 500 dev kuruluş sıralamasında 276. sırada yer almıştı.


Polis, 1 Mayıs eylemlerini görüntüleyen gazetecinin telefonunu yere atıp, üzerine bastı!91 izlenme
Özgür Özel: "Hasan Mutlu'yu Perşembe akşamı kim aradı, Bahçeli sorsun"29 izlenme
Ekonomik kriz tek tek vuruyor! "Beyaz yakalıların da tenceresi boş"35 izlenme
Cumhur İttifakı'na katılan HÜDAPAR’ın Hizbullah’la bağına dair haberlere erişim engeli50 izlenme
Kültür Bakanı'nın eşi Pervin Ersoy, polise şemsiye tutturup çantasını taşıttı!79 izlenme
Jüri ‘yetersiz’ fakülte yönetimi ‘uygun değil’ dedi, rektör yine de atadı!47 izlenme
Türk markasının kolonyaları Avrupa’da yasaklandı: Şirketin sahibinden ilk açıklama26 izlenme
Sarayda iftar sofrasının bir günlük maliyeti 1.5 milyon TL50 izlenme
Komisyonun anlaştığı asgari ücret zammı ortaya çıktı: 'Erdoğan beğenmedi, Mehmet Şimşek’le pazarlığa girdi'
İktidarın görmek istemediği anket
Rojin Kabaiş’in ölümünde düğüm çözülüyor: Kritik 3 gün! Babayı kim tehdit etti?
Akademik özgürlüğe darbe! ABD’de yazılan teze Türkiye’de suç duyurusu Meclis gündeminde