Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yarın saat 10.00'da duyuracağı aralık ayı enflasyonuyla birlikte 16 milyonu aşkın emeklinin maaşına yapılacak enflasyon zammını da resmen ilan etmiş olacak.
Ekonomistlerin beklentisine göre yarın duyurulacak verinin yüzde 1'in altında gelmesi kuvvetle muhtemel. Böylelikle SSK ve BağKur emeklisi için 6 aylık enflasyon farkının yüzde 12.20 seviyelerinde gerçekleşmesi bekleniyor. Memur ve memur emeklisi içinse toplu sözleşme payı ile birlikte emekli zammının yüzde 18'i aşacağı düşünülmekte.

AKP'NİN EMEKLİ KARARI KULİSLERDEN SIZDI
Öte yandan milyonlarca emeklinin gözü kulağı, iktidarın vereceği refah payı kararında. Türkiye Gazetesi'nin haberine göre AKP, bu yıl da geçmiş yıla benzer şekilde refah payı kararı almayacak. TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon rakamı, SGK mevzuatı gereği emeklilerin doğrudan kök aylıklarına yansıtılacak.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA DA AYNI ZAM YAPILACAK
Temmuz ayında 16 bin 881 TL'ye yükseltilen en düşük emekli maaşındaki artış içinse enflasyon verisi referans alınacak. Ocak ayının ikinci haftasında Meclis'e sunulacak düzenleme ile, SSK ve BağKur emeklisine yapılacak zam aynı şekilde en düşük emekli maaşına ilave edilecek.
Düzenlemeyle birlikte en düşük emekli maaşının 18 bin 950 lira seviyesine yükselmesi bekleniyor.
Sözcü
Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş: “Tetiği çekenler biliniyor, adalet eksiksiz yerine getirilmeli”10 izlenme
Ruslar, kendi kararlarını verebilen savaş robotları yapıyor861 izlenme
KONDA’dan şok anket! Tamam mı Devam mı?971 izlenme
Şaban Sevinç 'kredi kartıyla saat almaya benzemez' dedi, Buket Aydın stüdyoyu terk etti!49 izlenme
İstanbul Bağcılar'da Araplar için özel okul açıldı!68 izlenme
Türkiye'nin sorununu tek cümlede anlatan kadın! Herkes bu röportajı konuşacak41 izlenme
Kamuyu 100 milyon TL zarara 'yılın iş adamı' iş garantisi de vermiş!21 izlenme
Erdoğan’ın ‘müjde’ diye açıkladığı fındık fiyatına üretici tepkili: "Bahçede bırakmak daha iyi"44 izlenme