Osmaniye'de yaşlılık maaşı ile geçinen vatandaşlar maaşlarının en az 10 bin lira olması gerektiğini ifade etti. Yaşlılık maaşı alan Zeki Cankurt "Yumurta alıyorum da et alamıyorum. Hayatta daha et alamadım, tavuk da alamadım" dedi. Mehmet Tatar ise "Ayda bir yumurta ya görüyorum ya görmüyorum. Yalan yok. 8 10 bin lira olacak ki 65'lik maaşları en azından soğan ekmek yesin" ifadelerini kullandı.
Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşlılık maaşı alan vatandaşlar, maaşlarının en az 10 bin lira olması gerektiğini ifade etti. Yaşlılık maaşı alan Zeki Cankurt, şöyle konuştu:
65'lik maaşı alıyorum ben geçinemiyorum. 4 bin 700 lira maaşım. Geçinemiyorum yetmiyor yetmiyor. Yumurta alıyorum et de alamıyorum. Hayatta daha et alamadım, hiç alamadım. Tavuk da alamadım. Yetmiyor, tüp var, o var, bu var. Tarlam takımım da yok. Maaşımız 10 bin lira olsun, biz de insan gibi yaşayalım."
Mehmet Tatar ise "65'liklere acıyan yok mu? İşçileri düşünüyoruz diyorsunuz, emeklileri düşünüyoruz diyorsunuz, bu 65'likleri yok mu sayıyorsunuz arkadaş. En azından 10 bin lira almamız lazım. Sadaka veriyor gibi bir para veriyorlar onunla da zaten geçinemiyoruz. Tezgahta hamallık yapıyorum burada. Fazla ne diyeyim ki piyasa belli. Maaş yetmiyor, yevmiyeye gidiyoruz yetmiyor. Sonumuz ne olacak ben de bilmiyorum. Yılda bir onu da konu komşuda bulabilirsek (et) yiyoruz. Ne yapacaksın kardeşim nereden bulacaksın ki? Adam da onu da babasının hayrına veriyor verirken. Ayda bir yumurta ya görüyorum ya görmüyorum. Yalan yok. 8 10 bin lira olacak ki 65'lik maaşlılar en azından soğan ekmek yesin" dedi.
Bir başka yaşlılık maaşı alan vatandaş, "Ya nereden versin adam ötekine vermiyor ki BağKur'luya vermiyor. Ona da 12 ile 13 bin lira para veriyor. Bana vermez bu adam. Bu tahminen vermez. Yok nereden yetecek, yemek parası bile yapmaz" şeklinde konuştu.
Sözcü
Dört ilde alev çemberi! Biri bitiyor yenisi başlıyor: Hayvanlar, araçlar, evler ne var ne yoksa yandı29 izlenme
Bilim insanlarına ‘corona’ soruşturmaları sürüyor!90 izlenme
Türk gemisini vuran ülke belli oldu, MSB savaş gemilerini Karadeniz'e gönderdi30 izlenme
Flaş… İmamoğlu’ndan Erdoğan’a çok sert ‘FETÖ’ yanıtı227 izlenme
AKP'li vekilin devletten 5 yıl içinde '90 proje' aldığını biliyor muydunuz?678 izlenme
İBB sorunlu inşaata izin verdi ama tek şartla!161 izlenme
HDP'li Altan Tan'dan sosyal medyayı sallayan bomba sözler 'Kürdistan'ı Erdoğan kuracak !'1488 izlenme
Mansur Yavaş, Köy Evleri Projesi'ni başlatıyor111 izlenme
Ankara Valiliği bağış paralarına el koydu!
AKP'nin özelleştirme fiyaskoları 1: 6.5 milyar dolarlık Telekom talanı
Mansur Yavaş: "Gökçek ve ailesi yakalanıp ifade vererek hapse atılıp mahkum edilmedikçe Türkiye’de hiç kimse adaletten bahsedemez!"
Zarrab 10 yıl hapis üzerinden mi anlaştı?