İsaril, abluka altına altında Gazze’de Filistinli sivillere yönelik çocukyetişkin ayrımı yapmadan yaptığı saldırılarına sekiz aydır devam ediyor. İsrail saldırılarında can kaybı 36 bini aşarken dünyanın dört bir yanından tepki yağıyor.
İsrail’in pazar gecesi Refah’ın batısında bulunan çadır kampa düzenlediği saldırıda çoğu kadın ve çocuk 45 Filistinliyi çadırlarında yakarak öldürmesinin ardından tepkiler büyüdü. Yazar Azra Kohen’in Filistin hakkında paylaşım yapmamasını eleştiren bir takipçinin yorumuna verdiği cevap gün oldu. Kohen’in cevabında Filistinlilere yönelik “Yavrusunu koruyamayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor!” ifadeleri büyük tepki topladı.
Kohen’in söz konusu ifadeleri şu şekilde:
“Filistin’le ilgili söyleyeceğim her şeyi zaten söyledim. Defalarca. Bir daha söyleyeyim: Kendi yavrusunu bombanın atılacağı megafonla 3 saat önceden duyurulan ve bas bas çağırılan yere götürüp bombanın atılacağı yere oturtup köşeye geçip videosunu çekebilecek içerikte olan herkesin yok olmasını diliyorum! Ve o çocukların kurtarılması için her gün dua ediyorum onları bomba bölgesine videolarını çekmek için koyan o iğrenç yaratıklardan kurtarılmaları için… İnsan analiz kabiliyeti olan çekilen bir videonun koşullarını analiz edecek içerikte bir varlık olmalı. Olanı olduğu gibi görmenizi dilerim. Yavrusunu koruyamayan yem eden hiçbir kimse yaşamı hak etmiyor!”

Yorumun sosyal medyada gündem olması ve tepki toplamasının ardından Kohen videolu bir açıklama yaptı.
“Aylar önce paylaşmam için bana bir video gönderildi” diye Kohen, “Çocukları istismar eden bir grup var ve onlarla sosyal medya üzerinden büyük bir tartışmaya girdim. Çocukların istismar edildiği, kurban edildiği görüntüler vardı. Bugün sizlerin gördüğü cevapları yazdım. Kapışmanın arasından belirli parçaları alıp yayınlamışlar. Yalan üzerine yalan söyleniyor. İnsan başkasıyla ilgili bu kadar yalan söylerken kendisinden utanır. Bir kere benim ata soyadım Sarızeybek. Ben müslüman bir ailede doğmuş, büyümüşüm. Anne olduğum için bütün dünyadaki çocuklara dil, din, ırk ayrım etmeden zaten inanılmaz yüce duygular besleyen ve bu duygulardan dolayı da çok ciddi yürek sancısı çeken biriyim. Verdiğim tepki video çekebilmek için çocukların istismar edilmesine yol açanlara verdiğim tepkidir. Sayıları çok fazla. Çünkü sosyal medyada biz paylaşalım diye öldürülmüş olan çocuklar var. Bizler paylaşalım diye öldürülen çocuklar var. Ben Filistinli annelere tek bir kelime bile etmedim. Çocukların kurban edilerek video çekilmesine meydan verenlere tepki verdim. İsrail’in öldürdüğü masum insanlar özellikle de çocuklar yüzünden İsrail devletini affedilemez buluyorum. Başka türlüsü mümkün değil. Konuyla ilgili yaptığım yorumları çocuğunu yayınlamıyorlar çünkü bunun için hazırlanmışlar. Videolarda çocukların kurban edilerek görüntü çekilmesi ortaya çıkmasın diye bu yorumları o zaman değil yeni yayınlıyorlar. Çocukların öldürüldüğü gerçek. Bazıları İsrail tarafından bazıları da o videoları çeken kişiler tarafından. Bombaların ve ölümlerin durdurulması için dua ediyorum. Son atılan bombayı ben de kınıyorum. Ortada bir tane video var ve ben o video üzerinden onlarca yorum yaptım. Aralarında cımbızlanmış” dedi.
Kohen’in kitaplarını basan Everest Yayınları söz konusu olay hakkında açıklama yaptı. Everest Yayınları, Kohen’i yazar listesinden çıkararak, kitaplarını internet sitesinden kaldırdı.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan yayınevi “Filistin halkına uygulanan soykırımı lanetliyoruz. En zalim silahlarla, başta çocuklara ve kadınlara olmak üzere, tüm Filistin halkına uygulanan bu durum insanlık suçudur. Bütün yazarlarımızın da, en ufak bir ama, fakat olmaksızın bizimle aynı görüşte olduğuna inanıyoruz. Bu konuda, bu büyük insanlık suçunu meşrulaştıran ya da öven hiç kimsenin yayın grubumuz bünyesinde yer alamayacağını kamuoyunun bilmesini isteriz” ifadelerini kullandı.
Tele1
Ekmeğe 25 kuruşluk zam geldi!109 izlenme
Memleket Partisi'nin kritik ismi oyunu Kılıçdaroğlu'na verecek: "1 oy hak, hukuk, adalet diyen tarafa 1 oy Memleket Partisi'ne"60 izlenme
İçişleri Bakanlığı’ndan sandık sonuçlarının toplanması için kolluk kuvvetlerine yasa dışı görev49 izlenme
Sinan Ateş cinayetiyle ilgili tutuklanan avukattan ilginç savunma: "Hafıza kaybı yaşadım"52 izlenme
İBB mi CHP mi? Ekrem İmamoğlu kararını açıkladı45 izlenme
Teğmenlerin komutanı hakkında bir karar daha verildi17 izlenme
Edip Akbayram'ın vefatı sanat dünyasını yasa boğdu49 izlenme
Kuzu ciğerine bir gecede tam yüzde 50 zam!32 izlenme
Romanya meclisindeki tartışmada bunlar söylendi 'Değerli meslektaşlar ! Biliyorum ki, çalmayı Erdoğan'dan öğrendiniz !'
Dünya Muharrem İnce’yi böyle gördü… Adını ‘EEN-Jeh’ diye duyurdular
AKP ve MHP'liler, yine bir kuruma akrabalarını doldurmuş
Atatürk Havalimanı'na son kepçe vuruluyor: Yarım kalan yıkım yeni ihaleyle tamamlanacak