İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, bu yılın ilk yarısında yaklaşık 300 tekstil ve hazır giyim şirketinin konkordato ilan ettiğini belirtti.
Konkordato süreçlerinin sadece bu firmaları değil, tedarik zincirindeki tüm şirketleri tehdit ettiğini belirten Öksüz, ana firma korunmaya çalışılırken üretimden istihdama kadar tüm ekosistemin zarar gördüğüne işaret etti.
Öksüz bu nedenle konkordatoların sadece banka ve kamu borçlarını kapsaması, piyasa borçlarının ise kapsam dışında tutulması gerektiğini vurguladı.
Yaptığı yazılı açıklamada, konkordato sürecinde bir firma kurtarılmaya çalışılırken, tedarik zinciri içerisindeki diğer firmaların da alacakları sebebiyle etkilendiğini belirten Öksüz, bu durumun çok sayıda tedarikçi ve yan sanayiyi de iflas riskiyle karşı karşıya bıraktığına dikkat çekti.
Öksüz, "Bir firmanın konkordato ilan etmesi, yalnızca o firmanın geleceğini değil; o firmaya ham madde, ürün, hizmet sağlayan yüzlerce firmayı da etkiliyor. Konkordato ilan eden firmaya karşı bankalar hariç kimse ticari alacaklarını alamıyor ya da ticari alacaklar korunmuyor. Bankalar zaten kendilerini garanti altına almış durumda; olan piyasadaki diğer alacaklılara oluyor ve bu durum sektörde domino etkisi oluşturarak zincirleme problemlere yol açıyor" dedi.
Öksüz, "Ana firma korunurken, alacaklı şirketler ödeme alamadığı için mali sıkıntıya giriyor ve bu defa alacaklarını tahsil edemeyen firmanın konkordato süreci başlıyor. Ticari alacakların korunması ve sektör ekosisteminin devamı için yapısal önlemler hızla hayata geçirilmeli...Bu nedenle konkordatoların sadece banka ve kamu borçlarını kapsaması, piyasa borçlarının ise kapsam dışında tutulması oldukça önemli" dedi.
Nefes
Meclis karıştı: Atatürk ve İnönü için çirkin itham!26 izlenme
Seçime saatler kala İBB’de dikkat çeken devir!344 izlenme
Zam ve virüs etkisi: Trafiğin köpüğü alındı!52 izlenme
Cinsiyet değiştiren, ve göğüs estetiği olan "Timsah Celil" lakaplı ünlü oyuncu son halini paylaştı.38 izlenme
Danıştay hakimi bile duble MTV için dava açtı35 izlenme
Kapalıçarşı'da borç intiharı!69 izlenme
İETT’deki 9 milyonluk vurguna ilişkin yeni gelişme: AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!86 izlenme
İran ve İsrail basınından Erdoğan ve Hakan Fidan hakkında flaş iddialar30 izlenme
İBB yöneticisi ifşa etti! İBB’nin yeni taksi teklifini reddeden Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun taksisine, farklı ücret yazmaktan ceza kesildiği ortaya çıktı!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu '1 Mayıs'ta herkese bu mesajı attı!
Thodex'in firari CEO'su Fatih Özer Arnavutluk’ta yakalandı!
'Maşallah' Holding: İşte Adnan Oktar'ın el konulan paravan şirketleri