Yedi İklim dergisinden, 2022KPSS Lisans oturumundaki bazı sorularla ilgili iddialarda adı geçen yayıneviyle derginin isim benzerliğine ilişkin, "Yediiklim Yayınları ile dergimizin uzaktan yakından hiçbir alakası olmadığı gibi sahipleri veya kurucuları ile de bir tanışıklığımız bulunmamaktadır" bilgilendirmesi paylaşıldı.
Yedi İklim Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Haksal imzalı açıklamada, "1987'de yayın hayatına başlayan Yedi iklim dergisi, Büyük Doğu ve Diriliş dergilerinin izleğinde medeniyetin organik bağ ve sürekliliği adına Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Erdem Bayazıt, Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören gibi öncü kuşakların ve şahsiyetlerin ruh iklimi ve ilkelerinde 35 yılı aşkın bir süredir yayımlanmaktadır" denildi.
Kültür, sanat, edebiyat ve medeniyet dergisi olan Yedi İklim'in pek çok şair, hikayeci ve yazarın yetiştiği bir kültür ocağı olduğu, dergi yayıncılığı dışında herhangi bir faaliyeti olmadığı ileri sürülen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Basında sınavlara yönelik yayıncılık faaliyeti gösterdiği anlaşılan Yediiklim Yayınları ile uzaktan yakından hiçbir alakası olmadığı gibi sahipleri veya kurucuları ile de bir tanışıklığımız bulunmamaktadır. Sadece isim benzerliğinden ibaret olan bu durum kısa bir araştırma ile ortaya çıkabilecekken hakkaniyete ve hukuka aykırı bir şekilde bazı fırsatçılar tarafından dergimizin hedef alındığı, hakaret ve suç isnadına varan paylaşımlarda bulunulduğu esefle izlenilmiştir. Sadece dergimizi değil inancımıza ve kültürel değerlerimize uzanan bu çirkin saldırılara karşı sessiz kalacağımız düşünülmemelidir. Yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına yukarıdaki açıklamayı halkımızın dikkatine sunarken çirkin paylaşımların düzeltilmesini umut ediyoruz. Yalan ve iftirada bulunmaya devam edenler hakkında yasal süreçlerin başlatılacağı kamuoyuna duyurulur."
Gerçek Gündem
Patlamada yaralanan işçi anlatıyor 'Mallarda ısınma vardı, 4 gündür uyarıyorduk ama dinlemediler!'72 izlenme
Bu sözlere ceza yok, hakarete cevap veren İmamoğlu'na ceza var!32 izlenme
Onur Şener cinayetine adı karışan müfettişler görevden uzaklaştırıldı!46 izlenme
37 milyon kişinin 1.2 trilyon borcu var24 izlenme
İspanyol ve Slovak kurtarma ekipleri zehir zemberek açıklama yapıp gittiler! “Türk hükümeti enkazlara iş makineleriyle girme kararı aldı; bunun parçası olamayız”29 izlenme
Mahfi Eğilmez’den çarpıcı değerlendirme: "Türkiye’de emeğin karşılığı açlık sınırının altında!"17 izlenme
5 bin tütün üreticisinden büyük miting32 izlenme
‘Deprem vergileri nerede’ sorusuna AKP’den tepki çeken yanıt!50 izlenme
Sedat Peker adına bazı şehirlerde muhtaç ailelere kurban bağışı yapıldı
TCMB 23 Mart tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının özeti yayınlandı
Akpınar hakkında ‘silahlı isyana tahrik’ fezlekesi
İYİ Parti'den Öcalan'ın çağrısına siyah pankartlı tepki: "Unutmayacağız unutturmayacağız. Şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz"