Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in, evinde bir arızayı gidermeye çalışırken meydana gelen elektrik çarpması sonucu ağır yaralandığı ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi. Sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirilen Zeyrek’in yoğun bakım ünitesinde tedavisinin sürdüğü belirtildi.
Yaşanan bu talihsiz olayın ardından sosyal medya ve haber mecralarında geniş yankı uyandı. Ancak kamuoyunun hassasiyetine rağmen, iktidara yakınlığıyla bilinen ve daha önce de taraflı yayıncılık anlayışıyla eleştiri konusu olan Yeni Akit gazetesi, haberi tepki çeken bir başlıkla servis etti.

Gazete, sosyal medya hesapları ve internet sitesinde “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek çarpıldı” ifadelerini kullandı.

Kamuoyundan gelen tepkiler bununla sınırlı kalmadı. Sosyal medya kullanıcıları, özellikle Akit’in üslubunu “saygısız ve insanlık dışı” olarak nitelendirdi.
Tepkilerin odağındaki bir başka iddia ise daha vahimdi: Söz konusu haberin ilk yayımlanan sürümünde “CHP’li Zeyrek’in geberdiği öğrenildi” şeklinde ifadelere yer verildiği öne sürüldü.

Bu iddia, birçok kullanıcı tarafından ekran görüntüleriyle desteklenerek sosyal medya platformlarında paylaşıldı.
Asgari ücret günden güne erimeye devam ediyor: Çay, makarna, tavuk kasada kaldı!59 izlenme
İBB’nin cemevi kararına AKP karşı çıktı37 izlenme
Denizli'de deprem27 izlenme
Bu da son bomba: Kabileler AKP’nin Afrika’daki tarlalarını haraca bağladı!47 izlenme
Faize dokunulmasaydı dolar 12, benzin 13, motorin 15 lira olacaktı38 izlenme
Bu gece yarısından itibaren benzinde 1,04 lira indirim bekleniyor.39 izlenme
Ankara için iki anket: Biri başa baş diğerinde Yavaş fark atıyor!36 izlenme
Piknikçi teyzelere polisten garip sorular: "Örgüt size silahlı eğitim verdi mi?"15 izlenme