25 yıl boyunca yapımcı firma tarafından işletilecek olan Çukurova Uluslararası Havalimanı ilk 20 gün sonunda 279 bin yolcuya hizmet verdi. Şakirpaşa Havalimanında ise sadece Temmuz ayında toplam 500 bin yolcu yararlanmıştı. İlk ayındaki rakamlara göre yolcu kaybının yaşandığı havalimanında bir diğer muamma ise garanti yolcu sayıları ve yolcu başına işletmeci firmaya garanti edilen tutarlar oldu.

Mahir Polat
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, geçtiğimiz yıl 5 milyon yolcu sayısına ulaşan Adana Şakirpaşa Havalimanı’nın kapatılmasının gerekçesinin Çukurova Havalimanına verilen garantiler olduğuna dikkat çekerek, iktidarın verilen garanti yolcu sayıları ve tutarlara ilişkin bilgi vermediğini söyledi.
Polat, “Meclis’e verilen soru önergeleri ve CİMER başvurularına ‘Bilgilerin Saklı Tutulması’ ve ‘Uygulama Sözleşmesindeki Hükümler’ denilerek yanıt verilmiyor. Söz konusu şirkete 25 yıl işletme hakkı veren iktidar bunun yanında verdikleri garantileri de mutlaka kamuoyuna açıklamalıdır” dedi.
Sözcü
Meclis’te yeni dönem: MHP’liler de ayağa kalkmadı!984 izlenme
Röportajda konuştukları başına geldi! İktidarı eleştiren emekli adam ifadeye çağrıldı!22 izlenme
Bir gün bile o şerefli üniformayı giymeyen 'Çürük' Ahmet Hakan, Teğmen Ebru Eroğlu'na dil uzattı!43 izlenme
Madımak’ın acısı 30 yıldır unutulmadı32 izlenme
Reuters: ABD ve İsveçli savcılar, Bilal Erdoğan'ın adının geçtiği yolsuzluk şikâyetini inceliyor62 izlenme
"Onaylıyor musunuz?" anketinden Erdoğan'a kötü haber!58 izlenme
Finans Merkezi’ne gizli kapaklı bir altyapı ihalesi daha!35 izlenme
Türkiye'den İsrail'e 350 gemi artı 1 kınama35 izlenme