Yeni KHK’da yer alan bir madde Türkiye’yi ayağa kaldırdı. “Terör olaylarını bastıran sivillere” yargı yolunun önünü kapatan ve dokunulmazlık verilen bu maddeye büyük tepkiler geldi.
696 sayılı KHK’da yer alan 121. maddede, “Resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden kişiler hakkında da birinci fıkra hükümleri uygulanır” ifadeleri kullanıldı.

696 sayılı KHK’da 121. maddede yer alan 8 Kasım 2016 tarihli, 6755 sayılı 37. maddenin 1. fıkrası şöyle:
MADDE 37– (1) 15/7/2016 tarihinde gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında, karar veya tedbirleri icra eden, her türlü adli ve idari önlemler kapsamında görev alan kişiler ile olağanüstü hal süresince yayımlanan kanun hükmünde kararnameler kapsamında karar alan ve görevleri yerine getiren kişilerin bu karar, görev ve fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu doğmaz.
KHK’da geçen bu maddeye büyük tepkiler gelirken yurttaşlar ve gazeteciler, silahlı olduğu iddia edilen HÖH tarzı yapılanmaların önünün açılabileceğinden endişe ettiklerini belirtti. Hukukçular ise bu maddenin adalet anlayışını örseleyeceğine dikkat çekti.
Sosyal medyada tepkiler çığ gibi…
http://halktv.com.tr/yenikhkdaortuluafbakinkimlerkorumayaalindi268791
Saklanmak, Erdoğan'ı yenilgiden kurtarır mı?178 izlenme
Prof. Dr. Başer: Corona testleri vatandaşa değil, ayrıcalıklı gruplara yapılıyor152 izlenme
Rutkay Aziz: Türkiye şundan kurtulmalı...213 izlenme
Kharkiv’de Rus askeri araçları Ukrayna ordusu tarafından imha edildi!123 izlenme
Azerbaycan SİHA'larla Karabağ'daki hedefleri bir bir imha etti43 izlenme
142 bin hektar orman yandı, Bakan Bekir Pakdemirli ‘Tarihi başarı’ dedi!45 izlenme
Erdoğan'dan boykot çağrısı: Fransız markalardan ürün satın almayın52 izlenme
Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur, Türkiye’ye getirildi64 izlenme
Naci Ağbal'ın toplantıda söyledikleri basına sızdı! "Kamuoyundan talep edilen bilgiler var, çalışmalar yaptırıyorum"
Enflasyon rakamları açıklandı: Yıllık tüketici enflasyonu TÜİK'e göre 90.21, ENAG'a göre 181.37!
Bu havalimanı İzmir'e gidene de gitmeyene de para ödetti! 85 milyona zarar yazdı
Yozgat'ta cami hoparlöründen Erdoğan'ın mitingine çağrı yapıldı!