Temeli 1930’ların sonunda atılan köklü otobüs taşımacılğı firması Ulusoy Seyahat geçen sene iflasını vermişti. İflastan bir yıl önce yani 2016 yılında markanın kullanım hakkı Emre Baştuğ’a devredildi.
Ulusoy’un logosu ve marka kullanım hakkı Ulusoy Ulaşım Petrol’e devredildi. Böylece asıl Ulusoy iflas etmiş olmasına rağmen üzerinde markanın logosu olan otobüsler yolculuğuna devam etmiş oldu.
Ulusoy Ailesi’nin bazı üyeleri marka devrine itiraz ederek konuyu yargıya taşımıştı.
23 Kasım tarihinde ise Ulusoy Ulaşım Petrol San. Tic. A.Ş. konkordato ilan etti. Şirketin başvurusunu değerlendiren mahkeme 3 ay geçici mühlet kararı verdi. Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden çıkarılan karara göre şirkete Evren Kılıçoğlu, Yasin Doğan, Sabit Selman Tünal konkordato komiseri olarak atandı.
EN KÖKLÜ MARKALARDAN BİRİ
Ulusoy, Türkiye'nin en köklü kara taşımacılığı markalarından biri konumunda. Markanın temeli, 1937'de Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy tarafından, TrabzonOf arası yük taşımacılığına dayanıyor.
Sozcu.com.tr’nin ulaştığı şirketin avukatları Ulusoy Ulaşım’ın konkordato süreciyle ilgili detaylı bir açıklamanın yapılacağını belirttiler.
Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre; Türkiye'de yaygın ulaşım ağındaki seferleri ile 320 otobüsü bulunuyor. Yılda ise ortalama 3,5 milyon yolcu taşıyor.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/yeniulusoykonkordatoilanetti2762022/?fbclid=IwAR0M1O0p2qLELo0BFE0esOHTZfgOwfupyOwZWZG9ckSmQuPptzgAf3n_w4
Devlet korumasındaki çocukların götürüldüğü tarikat kampında şiddet gördüğü ortaya çıktı!: Tekme tokat şiddet iddiası!32 izlenme
Milyonlarca X hesabı uçtu! Gazeteciler tek tek isyan etti13 izlenme
Esnaf hükümete isyan etti, Gürsel Tekin dinledi140 izlenme
KYK borcu olan öğrenci: "Aylık geri ödemesi bir asgari ücrete denk"59 izlenme
Elektrikte okuma bedeli kazığı: 40 liraya ne okuyorsun birader?2625 izlenme
Cennete kaçanlara 19 yıllık kıyak19 izlenme
Anadolu maden şirketlerine teslim!49 izlenme
Konu İmamoğlu dosyası: İktidar medyası MASAK Başkanı'nı hedefe koydu23 izlenme
Ekrem İmamoğlu'nun 300 yeni otobüs için bulduğu krediyi Erdoğan 9 aydır onaylamıyor!
Tutuklu sendika başkanı Mehmet Türkmen'den mesaj: "Bu hukuksuzluk elbet son bulacak"
Ülkü Ocakları'na bağlı trol hesapları o isim yönetiyormuş! 'Solcu gözüyle yazıyorum'
Sel felaketinin yaşandığı Sinop'ta ekmeğe zam! Vatandaşlar tepkili...