"Yenidoğan Çetesi" soruşturmasında adı geçen bir hastanede 2018 yılında yoğun bakım hemşiresi olarak çalışan Taner Karataş, "Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundum. Ben ve 3 arkadaşım ikinci haftada fark ederek işten ayrıldık" dedi.
Yenidoğan bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve bazı bebeklerin ölmesine neden olan 'yenidoğan çetesi' ilgili her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkıyor. Soruşturmada adı geçen Bağcılar'daki TRG Hospitalist'te 2018 yılında yoğun bakım hemşiresi olarak çalışan Taner Karataş, yaşanan sürece ilişkin konuştu.
İddialara konu olan kişileri tanıdığını ve kendileriyle beraber çalıştığını öne süren yoğun bakım hemşiresi Taner Karataş, “Ben 25 yaşındayım. Bağcılar'da bulunan Hospitalist Hastanesi'nde 2018 senesinde çalıştım. Kapanan diğer hastanelerde de dış nöbet gereği görev yapmışlığım oldu. Bahsi geçen birçok kişiyi tanıyorum. Beraber çalıştık ve onlardan emir aldık. Ben hastaneden ayrıldığımda bu olayın farkındaydım ve bu nedenle işten ayrıldım. Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundum. Ben ve 3 arkadaşım ikinci haftada fark ederek işten ayrıldık ve şikayette bulunduk” dedi.
Hasta sevk sürecine ilişkin konuşan Karataş, "112 Acil Sağlık Servisi hastaneyi arıyor ve doktorla görüşüyor. Benim çalıştığım hastanede bu işleri sorumlu hemşire yapıyordu. Kendisini doktor gibi gösteriyor ama hemşireydi. Sorumlu hemşire kendisini doktor olarak tanıttıktan sonra hastayı teslim alıyor ve hasta yakınları da onu doktor olarak tanıyor. Aslında olay en baştan hastanın hastaneye gelişi itibarıyla başlıyor. Hasta teslim alındıktan sonra çok iyi bir yoğun bakım değil ve tedavisi yarım oluyor. İyileşme süreci uzatılıyor, hasta iyileşse bile taburcu edilmiyor. Yoğun bakım enfeksiyonuna maruz bırakılıyor ve hasta sürecin sonunda yaşamını yitiriyor. Ben yenidoğan kısmında hiç çalışmadım ama orada da süreç aynı bu şekilde işliyor. Yoğun bakım hemşireleri vicdanlarını bir süre sonra törpülüyor. Önemli olan kim olmayı seçtiğiniz; katil mi olmak istiyorsunuz yoksa iyileştirici mi olmak istiyorsunuz. Biz yakalanacaklarını şüphesiz biliyorduk, sonunda yakalandılar ve cezalarını çekiyorlar” ifadelerini kullandı.
“Sağlık Bakanlığı'ndan denetleyiciler o hastaneye gittiler aslında ama hastanenin denetimden önce haberi oldu“
Karataş, “Ben özel bir hastanede çalışmaya devam ettim ve oradan ayrıldım. Yeni mezun olan arkadaşlarımız da çalışmak istemiyorlar, çünkü kendilerini yetiştirecek olan kişiler bu kişiler. İsteyerek veya istemeden bu çetenin üyesi oluyorsunuz. Bu yapılanları yoğun bakımda çalışan herkes biliyor. Temizlik görevlisi bilir, yardımcı personel bilir, hatta bazen hasta yakınları bile anlıyor ama güvenmekten başka çareleri olmadıkları için ses çıkarmıyor. Benim şikayetimin ardından Sağlık Bakanlığı'ndan denetleyiciler o hastaneye gittiler aslında ama hastanenin denetimden önce haberi oldu ve her şeyi düzelttiler" dedi.
BirGün
CHP Kadın Kolları Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, oğlu gözaltına alınan muhtarın gözaltına alınmasına müsaade etmedi: "Hiçbir suçu yok, vermeyeceğim"23 izlenme
Sosyal medya yeni bakan Mehmet Muş’un Berat Albayrak’a attığı maili konuşuyor119 izlenme
Yurttaşın hali içler acısı! Pazarda limon 150 lira12 izlenme
Almanya'da Türkleri etkileyen 'çifte vatandaşlık' tartışması18 izlenme
Sabahattin Önkibar 'Türkiye Arjantin gibi olacak ve Libya'da bakın neyi gizliyorlar?'373 izlenme
163 kişi öldü: 'Samimi beyanda' bulunan AKP'li müteahhit kayıplara karıştı16 izlenme
Allah hocamıza sormuş 'Manisa'ya deprem vereyim mi ?' Hocamız 'yok' demiş ve Manisa'da deprem olmamış !1243 izlenme
Reza Zarrab’ın yurtdışına kaçırmaya çalıştığı hard diskin şifresi kırıldı1347 izlenme
AKP kulisleri kaynıyor: ‘İstifa edelim’ ayaklanması
Şok iddia: "3 büyük kulüpten birinin üst düzey yöneticisi ifadeye çağrılacak"
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Amacımız adil ve rekabetçi bir piyasanın oluşturulması"
Ambarlı Limanı'nda İsrail ile ticaret protestosu: Sevkiyatı engellemeye çalıştılar