Yenidoğan Çetesi'ni çökerten savcı olarak nam salan Yavuz Engin, sosyal medya hesabından yaptığı 'Yılmaz Güney' yorumu ile çok konuşuldu. Engin açıklamalarında Güney'e 'Devlet düşmanı ve vatansız' diyerek şu sözleri söyledi:
"Türkün hafızası kuvvetli olmalı, dostu düşmanı tanımalıdır" ifadelerine yer veren Yavuz Engin, paylaşımının devamında "Yılmaz Güney isimli şahıs ,hakim katilidir. Terörist zihniyete sahip bir Devlet düşmanıdır. Vatansızdır. Çocuklarınıza izletmeyin" notunu düştü.

Cumhuriyet Savcısı Yavuz Engin, Mustafa Kemal Zengin ve 12 sanığın yargılandığı 'Yenidoğan Çetesi' davasında tanıkların kendisini ve ailesini ölümle tehdit ettiğini belirterek "16 mermim, bir canım var; güçleri yetiyorsa gelip alsınlar" şeklindeki sözleri duruşmaya damga vurmuştu.

Yavuz Engin, Türkiye'nin dikkatle izlediği hukuk isimlerinden biri olarak öne çıkıyor. 1989 yılında Almanya'da doğan Engin, eğitim hayatını Türkiye'de tamamlamıştır. İlk ve ortaöğrenimini Bolu 50. Yıl Ortaokulu'nda, lise eğitimini ise Bolu İzzet Baysal Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. 2008 yılında liseyi bitiren Engin, 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başlamış ve 2013 yılında mezun olmuştur.
Mezuniyetinin ardından İstanbul Barosu'nda avukatlık stajını tamamlayan Engin, 2014 yılında savcı adayı olarak mesleki kariyerine adım atmıştır. İlk olarak Saruhanlı Cumhuriyet Savcılığı'na atanarak görevine başlamıştır. Kariyeri boyunca hukuk sisteminin kritik noktalarında görev almış ve özellikle kamuoyunun yakından takip ettiği dosyalarda yer almıştır. Bunlardan biri de "Yenidoğan dosyası"dır.
Sözcü
3. Havalimanı için 13 milyon ağaç kesilmiş115 izlenme
Avukatı duyurdu: Gazeteci Murat Ağırel 20 gündür revire, 10 gündür doktora çıkarılmıyor!53 izlenme
Vatandaş ‘Altın çağı’nı yaşıyor!52 izlenme
RTE, 15 yıldır boş politikalarla halkı kandırdıklarını bakın nasıl itiraf ediyor !2192 izlenme
3 kişiyi öldüren Hizbullahçı serbest bırakıldı, Gezi Parkı eylemlerine katılan Mücella Yapıcı hapiste! Bu mu adalet?41 izlenme
Faiz sınırı kalkınca kur korumaya hücum38 izlenme
Millet bahçelerinin maliyeti 7 bakanlığın bütçesini geçti!53 izlenme
Araç sahipleri iki kez ödeyecek: MTV’nin ikinci kez alınmasını düzenleyen madde Meclis’ten geçti28 izlenme