Yenidoğan çetesinin 2 numaralı ismi olan ve 177 yıl hapsi istenen İlker Gönen cezaevinde intihar ederek hayatını kaybederken büyük ses getiren olayla ilgili çarpıcı detaylar da gelmeye başladı. Gönen'in intihar girişiminden sonra pişman olduğu ve yardım istediği ortaya çıktı.
Antalya Yüksek Güvenlik Cezaevi'nde 29 Ekim'den bu yana tutuklu bulunan Gönen, çay bardağını kırdıktan sonra cam parçalarıyla bileklerini kesti.
Sağ bileğinde derin, sol bileğinde ise hafif kesik oluşan Gönen kan kaybetmeye başladı. Tek kişilik odada kalan Gönen, acil durum butonuna basarak gardiyanları çağırdı.
Yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye sevk edilen Gönen, yolda yaşamını yitirdi. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 1399 sayfalık iddianamede, sanık doktor Fırat Sarı'nın elebaşı olduğu suç örgütünde İlker Gönen'in örgütün sevk ve idaresini yapan sanıklardan olduğu belirtilmişti.
İddianamede, sanıklar Fırat Sarı ve İlker Gönen için 10 bebeğin ölümü nedeniyle "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından 10 kez, "resmi belgede sahtecilik" suçundan da 11 kez uygulanmak üzere toplam 177 yıl 6'şar aydan 582 yıl 9'ar aya kadar hapis cezası talep edilmişti.
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları öne sürülen, organize suç örgütü elebaşı olduğu iddia edilen doktor Fırat Sarı ile hareket eden 16 şüpheli tespit edilmişti.
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geçen yıl 4 Aralık'ta düzenledikleri operasyonda, aralarında İlker Gönen'in de yer aldığı 5 doktor, 3 hemşire, 5 sağlık çalışanı ve 1 sivilin bulunduğu 14 şüpheliyi yakalamıştı.
Sözcü
Türkiye'yi asgari ücretli cenneti yapmışlar: 42 milyon kişi 17 bin liraya mahkum edildi35 izlenme
Kızılay'da skandal bitmiyor: Altın madalyalar nerede?53 izlenme
Bir havuzu, 1 çeşme 1 saatte doldurursa, 2 çeşme kaç saatte doldurur ?800 izlenme
CHP’den S-400 çıkışı "Dünyanın en pahalı hurdası!"98 izlenme
CHP'li milletvekilleri ODTÜ'de öğrencilere destek için TOMA'ların önüne geçti!150 izlenme
Çok sayıda öğrenci alkışla protesto etmişti: Antalya'da okul cephesinden Erdoğan posterini indiren liseliye ceza kesildi!25 izlenme
AKP'li Bayrampaşa Belediye Başkanvekili İbrahim Akın'a 29 Ekim töreninde protesto: Halk sırtını döndü!32 izlenme
Ekrem İmamoğlu Tokat'ta konuştu: "Hedefimiz tek; bugünün işini yarına bırakmayacağız; seçimi ilk turda kazanacağız"52 izlenme
CHP Parti Meclisi seçim sonuçları… 7 isim listeyi deldi
Aziz İhsan Aktaş’ı koruma duvarına alanlar kayyum çalışanı çıktı!
Erdoğan helallik istediği sırada, müzisyenler 'açız' diye sokağa indi!
Ekrem İmamoğlu cezaevinden gençlere seslendi: "Adaletin, özgürlüğün ve eşitliğin hâkim olduğu bir Türkiye’yi el ele kuracağız"