Galatasaray camiasının etkili isimlerinden Prof. Dr. Ahmet Özdoğan ile birlikte dün Çağlayan Adliyesi'ne giden Doğan, federasyon başkanı olarak 2013 yılında görev yapan Yıldırım Demirören, yönetimi ve kurulları hakkında ırkçılık gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. İki tecrübeli yöneticinin yaktığı bu meşale sonrası taraftarların ve kulüp üyelerinin de kendi aralarında organize oldukları ve yakın zaman içinde hukuki müracaatlarını yapacakları belirtiliyor.
Yapılan başvuruda, ırkçılığa karşı söylemde bulunan dönemin futbolcuları Drogba ve Eboue ile yönetici Sedat Doğan'a yönelik Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yaptığı hukuki işlemlerin suç unsuru oluşturduğu savunmasında bulunuldu. Sedat Doğan ve Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, yaptıkları suç duyurusunun ardından SÖZCÜ'ye özel açıklamalarda bulundu.
Doğan ve Özdoğan, AİHM kararı ile başlayan temiz futbol yönetimi mücadelesinin hukuki olarak devam edeceğini ifade etti. Galatasaray taraftarlarına ve kulüp üyelerine çağrıda bulunan eski yöneticiler, şu ifadeleri kullandı:
“Bu daha başlangıç… Galatasaray haklarının savunulması için aktif yönetici vasfını taşımaya gerek yok. İçinde Galatasaray sevgisini yaşayan bütün vatandaşlarımız hukuki hak arama sürecine destek vermek zorundadır. Gerekli dilekçeleri şahsi sosyal medya hesaplarımızdan yayınladık. Taraftarımızdan ve camiamızdan büyük ilgi ve destek gördük. Bizim yaptığımız gibi üyelerimizin ve taraftarlarımızdan suç duyurularını yapmalarını bekliyoruz. Galatasaray'ın uğradığı zararların tazmini için mevcut TFF'nin de üzerine gideceğiz. Bu düzen değişene kadar mücadelemiz devam edecek.”
"Ben ekonomistim Kılıçdaroğlu vergi memuru" demişti, 1 yılda etiketleri bu hale getirdi!29 izlenme
Kanada, Türkiye’ye ihracatı durdurdu!72 izlenme
Mansur Yavaş'tan Erdoğan'a yanıt: "Artık gözler kör olmuş, diyecek bir şey yok"37 izlenme
Mehmet Görmez canlı yayındaki sözlerini yalanladı!291 izlenme
Türk pasaportunu ABD'den almak Türkiye'de almaktan daha ucuz16 izlenme
Akkuyu'da alım garantisi dolar üzerinden hesaplanacak: Yeni kara delik nükleer santral olur!79 izlenme
Cumhur İttifakı'na katılan DSP'de kriz üstüne kriz: İstifaların ardı arkası kesilmiyor!25 izlenme
Corona vakaları sıfırlanan şehirde, vaka sayısı artmaya başladı!70 izlenme