Yükseköğretim Denetleme Kurulu, eşine özel kadro ilanı yayımlayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ı görevinden uzaklaştırdı.
YÖK tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullandı:
"Yükseköğretim Genel Kurulunun 10.08.2020 tarihli toplantısında, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ hakkında Yüksek Denetleme Kurulu'nun raporu görüşülmüş ve Prof. Dr.Bağ görevinden uzaklaştırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Daha önce eşini üniversitede yer alan enstitüde sekreter yapmasıyla gündeme gelen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ’ın bu sefer de Personel Daire Başkanlığı kadrosunda ‘adrese teslim’ ilan açtığı ortaya çıkmıştı. Kriterleri karşılayan ve başvuran tek kişi rektörün eşi Derya Bağ olmuştu.
Skandalın ardından YÖK, yazılı açıklama yaparak, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ hakkında soruşturma açıldığını duyurmuştu.
Atatürk'e hakarete ödül gibi ceza!103 izlenme
AKP’li belediyenin Öğretmenler Günü afişi tepki çekti33 izlenme
Atatürk Orman Çiftliği giderek yok oluyor!187 izlenme
Bursa'da çevre felaketi! Maden tesisinin atık barajı çöktü, kimyasal atık doğaya karıştı!12 izlenme
Umutsuzluk ilticaya sürükledi: Türkiye'den Hollanda'ya sığınma başvuruları artıyor!48 izlenme
Tiryakileri üzecek haber: Çaya ve şekere bir zam daha!25 izlenme
CHP'li Burcu Köksal'ın CHP'nin simgesi altıoku sayamaması sosyal medyada gündem oldu31 izlenme
Eski İçişleri Bakanı'ndan Meclis'te itiraf gibi açıklama! "Sorunları görmeyen, bilmeyen mi var"55 izlenme
Muharrem İnce o iddiayı yalanladı
Süleyman Soylu'dan Sedat Peker'in iddialarına yanıt
Saray'ın başdanışmanı, teğmenlerin ihracını skandal sözlerle savundu! "Şanlı askerimiz millete değil düşmana kılıç çeker"
Bu sözler Akit Tv'de söylendi 'Eğer Maduro'yu gönderirlerse, bilin ki Erdoğan'ı paketlerler !'