Yükseköğretim Kurulu (YÖK) imzasıyla tüm üniversitelere iletilen yazıda, cuma namazı saatleriyle akademik faaliyetlerin çakışması halinde gerekli tedbirlerin alınması gerektiği belirtildi.
Talimatta, kamu kurumlarında cuma namazı için mesai kaybı olmadan izin verilmesini öngören Başbakanlık Genelgesi’ne atıf yapıldı.
Yazı, yükseköğretimde laiklik, akademik takvim ve eğitim anlayışına ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşırken, YÖK’ün daha önce de benzer uyarılarda bulunduğu hatırlatıldı.
Talimatta, Anayasa’nın din ve vicdan özgürlüğünü düzenleyen 24’üncü maddesi ile eğitim ve öğretim hakkını güvence altına alan 42’nci maddesine dikkat çekildi.
Üniversitelerin ders, sınav ve uygulama saatlerini belirleme yetkisine sahip olduğu ifade edilirken, bu yetkinin temel hak ve özgürlükleri sınırlayıcı biçimde kullanılamayacağı vurgulandı.
Düzenlemenin, üniversitelerin iç işleyişine nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.

Sözcü
Okuduğu şiirle Anıtkabir'i inleten ufaklık ! Paylaş herkes görsün !475 izlenme
Seçmeli dersler de zorunlu oldu, din dersi 6 saate çıktı!128 izlenme
Kastamonu felaketi yaşıyor: Dereler taştı, dere yatağındaki evlerin hepsi yıkıldı, iki kişi hayatını kaybetti74 izlenme
Akaryakıta zam yolda: Motorin 80 liraya dayanacak15 izlenme
Eğitim yılının açılışını AKP'li Başkan yaptı, ilkokul çocuklarına iktidarı övdü!9 izlenme
Makam odası skandalı ‘bağış’ diye kapatıldı!415 izlenme
Mahkemeden skandal karar! Çocuk istismarından yargılanan AKP'li iş insanı beraat etti25 izlenme
AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, CHP'li belediyelerin gelirine el koymuş: Tam 35 milyon 600 bin TL!33 izlenme