Et fiyatlarındaki durdurulamaz yükseliş sürerken, piyasayı dengelemesi gereken devlet kurumunun rekor kâr açıklaması tartışmaları alevlendirdi.

Tüketici kasabın önünden geçmeye korkarken, asli görevi halka ucuz et sağlamak olan Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) açıkladığı kâr dudak uçuklattı. Kurumun kârını bir yılda yüzde 2 bin 506 artırmasına tepki gösteren Ekonomist İnan Mutlu, ESK Genel Müdürü hakkındaki "et ticareti" iddialarına da gönderme yaparak, "Halkın ucuz ve güvenli gıdaya erişimi için kurulan kurumun geldiği nokta..." dedi.
Mutlu, "Neden ucuza et tüketemiyoruz?" sorusunu sorarak şu verileri paylaştı:
"Et ve Süt Kurumu; 2024 yılında karını 2023'e göre, yüzde 2 bin 506 artırmış. Dönem karı 550 milyon liradan 14 milyar 342 milyon liraya fırlamış."
Mutlu, kurumun kuruluş amacından saptığını belirterek, "Halkın ucuz ve güvenli gıdaya erişimi için kurulan kurumun geldiği nokta..." ifadeleriyle tepkisini dile getirdi. Vatandaşın gramla et alabildiği bir dönemde, kamu kurumunun kâr odaklı bir ticarethane gibi çalışması ekonomi yönetiminin tercihlerini bir kez daha gözler önüne serdi.

İnan Mutlu, eleştirisinde ESK Genel Müdürü Mücahid Taylan hakkında Meclis gündemine de taşınan iddialara da atıfta bulundu.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerde CHP'li vekiller, ESK Genel Müdürü'nün Macaristan'da et ticareti yapan bir şirket kurduğu iddialarını gündeme getirmiş, "Müdür müsünüz şirket sahibi misiniz?" diye sormuştu.
Mutlu, bu tartışmalı duruma kinayeli bir gönderme yaparak, "ESK Genel Müdürü şirket kurmasın da ne yapsın (!)" ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz günlerde Meclis'te yaşanan tartışmada, CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Bakanlık bürokratları tanıtılırken ESK Genel Müdürü Taylan'a tepki göstermişti. Alp, "Hangisinin hangi et şirketi varsa onu da söylesin. Mücahid kalk ayağa. Mücahid misin müteahhit misin söyle" diyerek iddiaların açıklığa kavuşturulmasını istemişti.
Esila Ayık hastaneye kaldırıldı!24 izlenme
İYİ Parti’den çok konuşulacak yeni seçim videosu! 'Güçlü Türkiye'29 izlenme
Kızılay’ın AKP’li yöneticisi İBB'den istifa etti: Milletvekili adayı olacak32 izlenme
Tank palet işçisinden manifesto!156 izlenme
AK Partili Şamil Tayyar'dan "Uzun Vadede Risk Artar. Erken Seçim Yapalım"!32 izlenme
ORÇEV: "Ülke talan ediliyor. Su, toprak zehirleniyor!"80 izlenme
Sedat Peker'in iddiaları Susurluk Komisyonu Başkanı'nı bile şaşırttı! "Ben böylesini görmedim"49 izlenme
AKP ilçe teşkilatı, Atatürk portresini Erdoğan'ın portresinin altına indirdi!65 izlenme