Diyarbakır’da Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) satış ofisinde 5 kilo pirincin indirimli olarak satışa sunulduğunu öğrenen çok sayıda vatandaş sabahın erken saatlerinde satış ofisine akın etti. Uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, dondurucu soğuğa rağmen ucuz pirinç alabilmek için uzun süre sıra bekledi.
Asgari ücrete artış ile emekliye zam oranının tartışıldığı günlerde artan yüksek enflasyon nedeniyle alım gücü her geçen gün düşen ve yoksulluğa mahkûm olan çok sayıda vatandaş dondurucu soğuğa aldırış etmeden ucuz pirinç alabilmek için saatlerce sıra bekledi.
Kentin merkez Bağlar İlçesine bağlı yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşların yaşadığı Kaynartepe, Muradiye, Körhat, 5 Nisan, Mevlana Halit Mahallelerinden gelen çok sayıda vatandaş ucuz pirinç kuyruğuna girdi. Aşırı soğuk nedeniyle üşüyen yaşı ilerlemiş amca ve teyzeler ateş yakarak sıra bekleyip ısınmaya çalışırken, bazıları da eskimiş kıyafetlerinin ceplerine ellerini sokarak bir nebzede olsa ısınmaya çalıştı.

Derin yoksulluk yaşayan yüzlerce vatandaş; pirincin yanı sıra indirimli satışa sunulan mercimek, nohut, bulgular gibi kuru bakliyat ve ayçiçeği yağını almak için kuyrukta beklemek zorunda kaldı. Sırada bekleyen vatandaşlar arasında elinde bastonuyla gelen yaşlı dedeler ile yine bedensel engelli olan yaşlı kadın ve erkeklerin de olması dikkatlerden kaçmadı. Soğuktan korunmaya çalışan kadınlar, tülbentleri ve eşarplarıyla yüzlerini kapatırken, erkeklerde üzerlerindeki mont ve kabarın kapüşonuyla kafalarını, yüz ve kulaklarını soğuktan korumaya çalıştı.
Ucuz gıda alabilmek için sıraya giden vatandaşlara, 5 kiloluk pirincin torbası 220290 lira arasında satılırken, bu fiyat kentteki yerel ve zincir marketlerde 700 liraya kadar çıkıyor. Aynı şekilde 40 liradan satılan kırmızı mercimeğin market fiyatı ise 65 lira. 5 litrelik ayçiçeği yağının fiyatı da TMO’da 245 liradan satışa sunulurken, yerel ve zincir marketlerde ise bu rakam 285298 liradan satılıyor.
Sözcü
Türkiye Raporu Direktörü Can Selçuki: "Türkiye’nin en zengin 17 milyonu ortalama bir İspanyol gibi yaşıyor"13 izlenme
Adana'da Alevilerin evleri işaretlendi!32 izlenme
Erdoğan’ın konuşmasının kitaplaştırılarak liselere dağıtılmasına tepkiler büyüyor!549 izlenme
AKP'li belediye borca battı, coronayı gerekçe gösterip borçlanma yetkisi istedi!63 izlenme
Kıymetli madenlerin denetimi azaldı: Altın ve pırlantada şüpheli işlem arttı!37 izlenme
Özgür Özel: "Beşikçioğlu'nun adaylığı Mansur Bey'e güç katacak"36 izlenme
Suç duyurusunda bulunan yurttaşa işkence! Erdoğan hakaret etmekte serbest...2304 izlenme
Acı haberi bakanlık duyurdu: Bir şehit112 izlenme
Kumarcılar reklam verip vergiden düşmüş
CHP'den İmamoğlu'nun sosyal medya hesaplarının sürekli engellenmesine karşı güldüren paylaşım: "Avcı ne kadar hile bilirse, ayı da o kadar yol bilir!"
İstanbul yetmedi Ankara da devreye girdi! Özel'e bir soruşturma daha
İmam Hatip lisesinde skandal! Kadın öğretmenden kız öğrencisine istismar