Maliyeti itibarıyla tartışma yaratan ve boş kalan havalimanları arasında yer alacağı gerekçesiyle eleştirilen Yozgat Havalimanı’nın maliyetinde yaşanan artış dikkat çekici. Yapımına 2018’de başlanan Yozgat Havalimanı, öngörülen maliyetini dokuza katladı.
Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre Yozgat Havalimanı için ilk çivi 2018’de çakıldı. Şehir merkezine 15 kilometre mesafede yapılan havalimanına yönelik, “belli istekliler arasında” gerçekleştirilen altyapı inşaatı işinin ihalesi, iktidara yakınlığıyla bilinen YDA İnşaat ve EMT İnşaat’a verildi. Şirketler ile DHMİ arasında 8 Mart 2018’de sözleşme imzalandı.
Yozgat Valiliği, 2021’de yayımladığı açıklama ile havalimanının toplam maliyetini, altyapı inşaatları için 278 milyon 400 bin TL, üstyapı inşaatları için ise 374 milyon TL olmak üzere toplam 652 milyon 400 bin TL olarak açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın verilerine göre, bu yıl itibarıyla halen bitirilemeyen Yozgat Havalimanı için geçen yılın sonu itibarıyla 3 milyar 363 milyon 766 bin TL harcandı. Toplam 3,3 milyar TL’lik harcamanın 3,1 milyar TL’sinin altyapı, 241,4 milyon TL’sinin ise üstyapı işleri için kullanıldığı belirtildi.
PROJE MALİYETİ 5,9 MİLYAR TL
Yatırım programlarında 2020’de 320 milyon 850 bin TL olarak yer alan Yozgat Havalimanı projesinin maliyeti, yıllara göre şöyle sıralandı:
2021: 652 milyon 485 bin TL
2022: 990 milyon 906 bin TL
2023: 2 milyar 983 milyon 118 bin TL
2024: 5 milyar 963 milyon 337 bin TL
KRT
Ugandalı müzisyenin İstiklal Caddesi sevinci! "Çok az Türk var bu harika bir şey"41 izlenme
Sputnik V aşısı, Pfizer/BioNTech ve Moderna’dan daha ucuz olacak42 izlenme
Asgari ücretin bu hafta belirlenmesi bekleniyor35 izlenme
Aleviler 'soykırım' diyerek harekete geçti: AB ziyareti öncesinde Golani hakkında suç duyurusu19 izlenme
Avrasya Araştırma'dan son anket: AKP'nin oyunda şok düşüş!109 izlenme
CHP’li belediyeler 700 milyon TL tasarruf etti!107 izlenme
Muharrem İnce 'ana akım' medyaya isyan etti "Saray talimatıyla muhalefete medya ambargosu devam ederse mitinglerimizi TV kanallarının önünde yaparız!"308 izlenme
Sağlık Bakanı Koca corona virüsü tablosunu açıkladı: Toplam vaka sayısı 230.873'e, can kaybı da 5.691'e yükseldi!103 izlenme
Diyanet İşleri'nin yemekhane ücretlerinde adaletsizlik: İşçiye farklı yöneticiye farklı zam
Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar isyan etti: “İyice çöktük, bittik... Yetti artık!”
Partiden ihraç edilmişti: Eski AKP'li vekilden Erdoğan'ı sinir küpüne döndürecek açıklama!
AKP’li vekilin eşine kıyak atama!