Türkiye'nin en kritik seçimlerinden birine 1.5 ay kala şaşırtıcı bir yönetmelik değişikliğine gidiliyor. Sigortacılıkta Tahkime İlişkin Yönetmelik'te yapılacak düzenleme ile sigorta hakemi olabileceklerin tanımı yeniden yapılıyor. Yönetmelikteki düzenlemenin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener'i de kapsayacak şekilde yapılması ise sektörde soru işaretlerini beraberinde getirdi.
NEBATİ'NİN ÖNÜNDE
Sigorta şirketlerine karşı uyuşmazlıkların çözümü amacıyla yasayla kurulan Sigorta Tahkim Komisyonu, itiraz hakem heyeti ve Yargıtay denetimine tabi olan, bağımsız yargılama yapan bir kurum. Komisyonda görev alan hakemler, 5.684 Sayılı Sigortacılık Kanunu'na göre uzmanlığı ve yetkinliği ispatlanmış kişiler arasından yine yasaya uygun olarak belirleniyor. SÖZCÜ'nün ulaştığı taslak, sigortacılık konusunda uzman olmayan, genel sağlık sigortası uyuşmazlıklarına hakimlerin de heyete girebilmesine imkan tanınıyor. Taslağın yasalaşması halinde sosyal güvenlik hukuku davalarına bakan Yargıtay 10. Hukuk Dairesi'nde görev yapan YSK Başkanı Yener'in, hakem heyetine girme hakkı elde edebileceği iddia ediliyor. Taslak, metnin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin önünde olduğu ve üzerinde son rötuşların yapıldığı da gelen bilgiler arasında.
ADRESE TESLİM
Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan CHP Milletvekili Mahmut Tanal, YSK Başkanı Yener'in sigortacılık alanında görev almadığını, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) davalarına bakan dairede görev yaptığını söyledi. Tanal, “Sigorta hukuku ile ilişkili görev yapmıyor. Bu alanların birbiriyle hiç ilgisi yok. Menfaat avantajı çıkarmışlar. Adrese teslim iş yapmışlar” dedi.

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: "Meclis'e gitmedik, kimyası bozuldu"20 izlenme
CHP'li vekilden hükümete zor soru; 3.5 milyar Euro'yu nereye harcadınız?438 izlenme
AKP'li Mehmet Metiner'den Skandal Sözler 'Anayasa'yı paramparça edeceğiz !'714 izlenme
İmamoğlu gündeme getirmişti: İşte o Audi21 izlenme
Sedat Peker, finali nasıl yapacak? 'Görüşmeleri o hareketlendirdi...'55 izlenme
AKP'nin kredi oyunu iddiası: 'Borçluların hesaplarına tek tek el konulacak!'30 izlenme
CHP'li vekilden şok iddia! "Sela okunması yasaklandı"64 izlenme
'Açım aç' deyip Erdoğan'ın belediye binasına asılan pankartını indirdi!430 izlenme
Terör örgütü PKK eteğindeki taşları döktü
Yerine kayyum atanan Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül: "Suç işliyorsunuz. Arkamdaki kişi sadece bir hırsızdır. Bu halka ait olanı çalmıştır"
Ne zaman basılacağı merak ediliyordu: Şenol Babuşcu 500 TL'lik banknot için tarih verdi
Almanya'dan Türkiye'deki çalışanları kıskandıracak düzenleme