Geçen hafta başında 18,36’lık zirveyi gördükten sonra 10,27’ye kadar gerileyen dolar/TL’de son günlerdeki yükseliş eğilimi bugün de devam ediyor.
Dün 12 lirayı aşarak 12,88’i gören kur, bugün de 13 lirayı aştı ve 13,30 seviyesini gördü.
Euro/TL’de de 15 seviyesi aşıldı.
Dün akşam katıldığı bir canlı yayında “Dolar neden yükseliyor?” sorusuna yanıt veren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Doların yükseldiği falan yok. Bu salınımlar yukarı, aşağı giderek kendi dengesine girecek” demişti.
Dolarda sert düşüşün yaşandığı geceyi de anlatan Nebati, “Yerimde duramıyorum döviz düşüşünü gördüğümde kıpır kıpır oldum” ifadelerini kullandı.
Merkez Bankası, 2023 Aralık arasındaki dört günde toplamda 9 milyar dolarlık örtülü rezerv satışıyla döviz kurlarına müdahale etmişti.
Uzmanlar, kur korumalı mevduat ve kredi faizlerindeki artışın yanı sıra Merkez Bankası’nın yüklü müdahalesinin kurların düşüşünde etkili olduğunu belirtmişti.
Merkez Bankası, faiz indirimleriyle yükselttiği kuru, doğrudan ve örtülü döviz satışlarıyla düşürmeye çalışmıştı.
https://halktv.com.tr/ekonomi/yukselissuruyordolar13lirayieuroda15lirayiasti658583h
CHP'li Dudu'dan çok önemli iddia!984 izlenme
Yeni bir özelleştirme daha geliyor! Şeker bitti, kömür madenlerimiz satılıyor!16858 izlenme
Eylem Tok Türkiye’ye iadesine karşı dilekçe verdi: ‘Hayatım tehlikede’34 izlenme
Abdullah Şevki gözaltında!385 izlenme
Bir ilde daha ekmeğe zam32 izlenme
Patronun kızı yanmaz odada kaldı: Alevler perdelerine bile işlemedi44 izlenme
AKP'nin sınır güvenliği! 1 yılda 120 bin kaçak göçmen yakalandı!48 izlenme
Kuran dersinde ilkokul öğrencisine dayak! Müftülük görevlisi tekme attı42 izlenme
Tepkilerin odağındaki Erbaş’tan ‘Müslüman dini liderlere’ Ayasofya mektubu! ‘İlk işareti olacaktır’
Esnaf, AKP'li Zeytinburnu Belediye Başkanını Suriyeliler konusunda bir güzel fırçaladı !
Türkiye'nin güneyi alevlere teslim! Bodrum ve Didim'de de yangın çıktı!
Tokat'ta 23 Nisan’da erkek çocuklarınaa etek giydirip peçe taktırdılar!