Kurban Bayramı tatilinde kapıda vize uygulamasının da etkisiyle Yunan adalarına ilgi bu yıl da katlanarak arttı.
Özellikle Ege kıyılarındaki limanlarda yoğunluk yaşanırken, tatilcilerin en çok tercih ettiği rotalardan olan Sisam Adası ve Midilli Adasıi çin uzun kuyruklar oluştu. Türkiye’nin farklı illerinden gelen vatandaşlar, bayram tatilini adalarda geçirmek için sabahın erken saatlerinden itibaren feribotlara akın etti.
Sisam Adası'na gitmek için farklı illerden gelenler Kuşadası'ndan feribotlarla Sisam'a geçiyor. Geçiş için limana gelenler hudut kapısında yoğunluk oluşturdu.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Aydın Bölge Temsil Kurulu Başkanı Eda Yurtcan, gazetecilere, Kuşadası'ndan 9 günlük tatil sürecinde yaklaşık 25 bin turistin Sisam'a giriş yapmasını beklediklerini söyledi.
Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki Deniz Hudut Kapısı'nda da bayram tatiliyle birlikte yoğun bir hareketlilik yaşandı. Tatili Yunanistan'ın Midilli Adası'nda geçirmek isteyenler, hudut kapısında uzun kuyruklar oluşturdu.
Yoğun talep nedeniyle hem hudut kapısı geçişlerinde hem de feribot seferlerinde hareketlilik sürerken, işletmeciler artan yolcu trafiğinin bölge turizmine olumlu yansıdığını belirtti. Resmi verilere göre, arife gününde Ayvalık'tan Midilli'ye geçiş yapan yolcu sayısı 1000 olduğu bildirildi. Bayramın birinci günü olan bugün ise bu sayı 1500'e yükseldi. Bölgede faaliyet gösteren ulaşım firmalarının bayram süresince seferlerin süreceği belirtildi.

Yolculuk öncesi hudut kapısında bekleyen vatandaşlar ise tercihlerini değerlendirdi. Adapazarı'ndan geldiğini belirten Beytur Gençcan, eşiyle birlikte 10 yıldır bayram tatillerinde Midilli'yi tercih ettiklerini ifade etti.
İlk kez Midilli Adası'na gideceğini belirten İstanbullu İlsu Akın Keskin ise adanın geniş yüz ölçümü ve sunduğu farklı gezi olanakları nedeniyle bu rotayı seçtiğini dile getirdi.
(AADHA)
Türkiye ve KKTC zorbalığa izin vermedi, BM kuvvetleri topraklardan temizlendi!44 izlenme
Yargıtay’ın AYM kararına tepki yağıyor92 izlenme
Skandal görüntüler kamuoyunu ayağa kaldırmıştı: Kızılay'dan "Maden suyu fabrikası kapatıldı mı?" sorusuna yanıt33 izlenme
Tüm zamanların en kötüsü yaşanıyor! "Vatandaş geçmişi mumla arıyor"118 izlenme
Kamu işçisine zam pazarlığında ikinci teklif tarihi belli oldu18 izlenme
Manisa Barosu, elektrik zammının iptali için yargıya başvurdu!48 izlenme
Deprem bölgesine 26 katlı bina dikmişti: MHP'li vekil imar komisyonuna seçildi42 izlenme
Özgür Demirtaş'tan enflasyon isyanı: "Ülke paramparça oldu"54 izlenme
YSK'dan yeni karar! 57’ye yükseldi
Diyanet paralel Milli Eğitim Bakanlığı oldu!
Zehra Taşkesenlioğlu: "Biz başörtülü hanımlar için tekne mahremiyet yaşatan bir olay. 1 milyon 750 bin TL değerinde yat aldık"
Serdar Akinan'dan inanılmaz sözler! 'Çok ünlü bir kadın gazetecinin eşi Suriye'de sanayi bölgesini, bir bakanın kardeşi de zeytinyağı işini yağmalamış!'