Yunanistan'ın en üst düzey idari mahkemesi olan Devlet Konseyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesine yönelik yolsuzluk iddialarıyla tanınan Ali Yeşildağ'ın Türkiye'ye iade edilebileceğine hükmetti.
Ali Yeşildağ, Kasım 2023'te Yunanistan'ın Ferecik kasabasında Yunan güvenlik güçlerince gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Yerel basına göre, Yeşildağ TürkiyeYunanistan sınırını kaçak yolla geçtiği gerekçesiyle tutuklandı. Türkiye ise 1986 yılında, 17 yaşındayken işlediği iddia edilen soygun ve cinayet suçlarından dolayı hakkında Interpol nezdinde yakalama kararı çıkartmış ve Yeşildağ'ın iadesini talep etmişti.
Reuters'ın ulaştığı mahkeme belgelerine göre, Yeşildağ Türkiye'de geçmişteki suçlarından ötürü kendisine verilen hapis cezasının bir kısmını çektiğini ve geri kalanının affedildiğini belirtti. Yeşildağ, Türkiye'ye iade edildiği takdirde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili suçlamaları nedeniyle hayatının tehlikede olacağını savunuyor.
Devlet Konseyi'nin kararına göre, Yeşildağ'ın Türkiye'ye iade edilip edilmeyeceği, Yunanistan'da geçen Eylül ayında yaptığı iltica başvurusunun sonucuna bağlı olacak. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ise Yeşildağ'ın olası iadesinin 23 Ağustos'a kadar askıya alınması yönünde karar verdi.
Geçen Şubat ayında Yunanistan Yargıtayı, Yeşildağ'ın itirazını reddederek iade kararını uygun bulmuştu. Yunanistan Adalet Bakanlığı da Yeşildağ'ın Türkiye'ye iadesine onay vermişti. Bunun üzerine Yeşildağ, Devlet Konseyi'ne başvurmuştu.
Bu gelişmeler, Ali Yeşildağ'ın Türkiye'ye iadesi sürecinde önemli bir dönüm noktasını işaret ediyor. Yeşildağ'ın iade edilip edilmeyeceği, iltica başvurusunun sonucuna ve AİHM'nin vereceği nihai karara bağlı olarak netleşecek.
Yeşildağ'ın kasıtlı cinayet, silahlı soygun ve yasa dışı silah bulundurma gibi cezalarının Yunan yasalarına göre eş değer suçlar olduğu belirtildi.
Deprem bölgesine ilk gün ulaşan Çek ekibi rezaleti açıkladı: "Canlı bulunmayan enkazlara yönlendirildiler"51 izlenme
Gündem olacak iddia! "Ela Rümeysa Cebeci'nin telefonu baş ağrıtır..."24 izlenme
AKP'de din istismarının sınırı yok ‘Sizi Allah’ın gemisi olan AKP’ye davet ediyoruz !’323 izlenme
CHP'ye polis müdahalesi dünya basınında böyle yankılandı! "Türkiye demokrasisi için kritik eşik"25 izlenme
Feslinin restoranı şaibeli çıktı!414 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 49.584 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 3.579.185’e, can kaybı da 32.667’ye yükseldi!99 izlenme
Gaziantep İslahiye'de depremin ardından oluşan göl nedeniyle alarma geçildi: Köyler boşaltıldı!68 izlenme
Sandıkta kaybettiler, uydurma operasyonla geri aldılar: Gaziosmanpaşa Belediyesi AKP'ye geçti25 izlenme