İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalarda, Kırmızı Bülten kararı bulunan Barış Boyun suç örgütüne mensup 6 kişinin, 11 Eylül 2023 tarihinde Yunanistan'da silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili, örgüt mensuplarının İstanbul’da misilleme olarak eylem hazırlığında olduğu belirlendi.

Barış Boyun çetesi mensubu 6 kişi Yunanistan'da öldürülmüştü.
Bunun üzerine, 19 Eylül'de İstanbul ve İzmir’de belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin adreslerde yapılan aramalarda ise 4 ruhsatsız tabanca, 85 Fişek, 6 gram uyuşturucu madde, yaklaşık 430 bin TL para ele geçirildi.
Konuyla ilgili yakalanan şüpheliler hakkında tahkikat işlemlerinin devam ettiği bildirildi.
İtalya’da bulunan Barış Boyun’un liderliğini yaptığı suç örgütünün kanlı hesaplaşma yaşadığı grupların başında E. A.’nın liderliğini yaptığı suç örgütü geliyor. Barış Boyun grubu, E. A. ile yakın ilişki içinde olan Yüksel Ustahüseyin’i geçen yıl nisan ayında öldürdü. Grup, E. A.’ya yönelik de bir dizi silahlı eylem yaptı. Yine E. A. ile yakın bir ilişki içinde olan Halil Ay ise, geçen Ağustos ayında Fransa’da öldürüldü. Çiftlik evinde yaşanan baskında, eve giren tetikçilerden Gülbey Dilsiz de yaşamını yitirmişti. Halil Ay’ın öldürülmesi sonrası, Yunanistan’da 6 kişinin öldürülmesi, iki grup arasındaki hesaplaşmayı ise zirveye taşıdı. Her iki suç örgütüne yakın isimler, Atina’daki infazın arkasında E. A. grubunun izinin belirgin bir biçimde olduğunu ifade etmişti.
halktv.com.tr
Mahkeme Nurettin Yıldız karşıtlarına ceza yağdırdı!301 izlenme
Demirören'in şirketi bakın hangi ihaleyi kazandı?110 izlenme
Bin kişinin alınacağı iş için 600 bin nüfuslu şehirde 26 bin kişi başvuruda bulundu!140 izlenme
Yerel seçim hezimeti yaşayan AKP'ye son ankette bir şok daha33 izlenme
Binali Yıldırım utanmadı! "Mecburdum… Sesimi duyuramadığım için çaldılar dedim"119 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “İş arayan vatandaşlara ulaşım ücretsiz. İş arayanlar zorluk çekmesin diye 3 ay süreyle kendilerine günde 4 kullanım hakkı sağlanacak”29 izlenme
MHP’li siyasetçi su isteyen vatandaşların üzerine yürüdü, şoförü de yumruk attı!11 izlenme
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Yusuf Tekin açıkladı23 izlenme
Özgür Özel'den Erdoğan'a özür yanıtı: "Tayyip Bey Kadir Mısıroğlu'nun ifadeleri için özür dilesin bakalım"
Mansur Yavaş: "Ne sınırlarımızın ne üniter yapımızın değişmesine asla izin verilemez! AİHM'e göre terörist başının muhatap alınması hukuk sistemine aykırı"
Zam haberini duyan vatandaşlar akaryakıt istasyonlarına koşunca, istasyonların önünde uzun kuyruklar oluştu
ABD'den Türkiye'ye İmamoğlu yalanlaması