Türkiye'nin dört bir yanında öğrenciler barınma sorunu yaşıyor. Ancak deprem bölgesi Hatay'da durum daha da vahim.
Öğrenciler 12 yataklı çadır yurtlarda kalmak zorunda bırakıldı. İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencileri KYK yurtları için 272 lira depozito farkı, 570 lira da aylık olmak üzere toplam 842 lira Ekim ayı ödemesi yaptı. Ancak, ilçedeki yurtlarda bakım onarım tadilat işlemleri yapılmadığı için çadırlarda konaklanmaları istendi.

Merkeze uzak çadırlar kuruldu. Okula oldukça uzak, ancak 2 vasıta ile ulaşımın sağlandığı öğrenciler için oluşturulan çadırkentte fiziksel imkansızlıklar çok. 2 Ekim'de yüz yüze eğitime başlayacak olan öğrencilerin okulu da bakımda.

‘CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK'
Öğrenciler, “Çadırların hali berbat. Burası dağ başı, şehre çok uzak. Dışarıda bir sürü hayvan var. Yağmur yağınca çadırların tabanı şişer. Bir çadırın içinde 12 yatak, 6 dolap var. İnternet de yok. Can güvenliğimiz yok. Yurtlar olana kadar, eğitimin uzaktan olmasını istiyoruz” diyerek tepki gösterdi. Eğitim İş Hatay 2 nolu Şube Başkanı Hüseyin Ateş de konuyla ilgili şöyle konuştu: “Gerekli çalışmalar yapılıp yurtlar öğrencilere tahsis edilemedi. Bir kısım öğrenci, NATO çadırlarında kalmaya mecbur bırakıldı. Kış geldiğinde, çadırlarda kalmak mümkün olmayacak. Ulaşım da sorunlu. Acil bir çözüm gerek.”
Sözcü
CHP'den istifa edip AKP'ye geçen Çerçioğlu'nun aile şirketinden yeni fabrika hamlesi: Seri üretime başlayacak!15 izlenme
Doğumhaneden çıkarken tüm kameralar oradaydı! Dünya böyle bir bebek görmedi41 izlenme
Üniversiteli gençler: "Rahatsızlık vermeye devam edeceğiz"31 izlenme
Rakibi belli olan Ekrem İmamoğlu'ndan ilk paylaşım31 izlenme
Sri Lanka Devlet Başkanı Rajapaksa, e-mail yoluyla istifa etti44 izlenme
Okul müdüründen öğrencilere skandal sözler! 'Açık giyinen okulu geçemez!'497 izlenme
Hataylı annenin su feryadı 'Dünden beri su içmedim kızıma su kalsın diye'48 izlenme
Erdoğan’ın yeni sarayı için bakın ne yapıyorlar!121 izlenme
Kocaeli Gebze’de esnaftan Kur’an kursu için para toplayan şahıslar işleri bitince Mercedes'e binip gidiyorlar
Aynı skandal: TRT’den sonra AKP’li belediye de bayramları karıştırdı!
Türkiye'nin tamamında geçerli olacak: 45 gün içinde doğal gaz sayacını değiştirmeyene 10 bin TL ceza
Dolar 17 lirayı aştı, Cem Küçük'ün sözleri yeniden gündem oldu 'Ohh dolar düşüyor, ohh faiz düşüyor'