CHP’li Güzelmansur 2020 yılında, Türkiye’de borcunu ödemediği için elektriği kesilen abone sayısına, bunların abone gruplarına göre dağılımına, elektriği kesilen abonelerin toplam borcuna yönelik soru önergesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den cevap geldi. Bakan Dönmez “2020 yılında üretilen 362 milyon 369 bin 053 faturanın yüzde 1.04’ü ödenmediği için abonelerin elektriğinin geçici olarak kesildiği” bilgisini verdi. Bu 2020 yılında 3 milyon 768 bin elektrik faturasının zamanında ödenemediği anlamına geliyor.
'SANAYİ ELEKTRİĞİNİ ÖDEYEMİYOR'
Güzelmansur, faturasını ödeyemediği için elektriği kesilenlerin sayısının abone gruplarına göre dağılımına ilişkin sorusuna da fatura sayısı üzerinden yani kaçamak cevap verildiğini belirtti. Söz konusu cevap şu şekilde:
“Geçici elektrik kesintilerinin tüketici bazında dağılımı şöyledir; 2020 yılında mesken abone grupları için üretilen elektrik faturalarının % 0,9’u, sanayi abone grupları için üretilen elektrik faturalarının % 4.8’i, ticarethane abone grupları için üretilen elektrik faturalarının % 1,8’i, tarımsal sulama abone grupları için üretilen elektrik faturalarının % 2.4’ü’dür.”
'TOPLAM ELEKTRİK BORCUNUN NE KADAR OLDUĞU AÇIKLANMADI'
Pandeminin artırdığı işsizlik ve yoksulluğa rağmen vatandaşın 2021 yılına elektrik zammıyla girdiğini hatırlatan Güzelmansur, “Kaçamak cevaplardan, verilmeyen cevaplardan durumun iç açıcı olmadığı belli. Gıdaya erişmekte zorlanan dar gelirli, elektrik faturasını da diğer faturalarını da ödeyemiyor. CHP’li belediyelerin askıda fatura uygulaması olmasaydı çok daha can sıkıcı rakamlardan konuşuyor olurduk. Ekonomide koltuk değişimleriyle oyalanmayı bir kenara bırakıp, çok daha ciddi ve yapısal reformlara odaklanmak gerekir” dedi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/yurttaselektrikfaturasiniodeyemiyorh70497.html
Şehirlerarası otobüse binmek lüks oldu!51 izlenme
Tek adam rejimini en güzel anlatan video ! Koca adamlar Fas Kralının küçük oğlunun elini öpüyor !813 izlenme
12 bin liralık ayakkabıdan sonra başka bir AKP vekil de lüks mekândan çıktı!99 izlenme
Milli eğitimde 'silahlı eğitim' dönemi!91 izlenme
Kızılay'ın deprem bölgesinde kurduğu aşevi bilgileri55 izlenme
Mansur Yavaş'ın açıklamasında çok şey anlatan örnek30 izlenme
Digitürk'te soygun sanılandan da büyük! İşte büyük soygunun tüm detayları239 izlenme
CHP'den çok kritik göç uyarısı "6.5 milyon Afgan kapımıza gelecek!"49 izlenme
Türkiye 21 yılda 50 yıl geriye gitti! Sokaklar Ortadoğu’yu aratmıyor Türkçe tabela neredeyse yok
Valilik tarafından düzenlenen 30 Ağustos töreninde CHP'li Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'a saygısızlık! Plastik sandalye verdiler
Şanlıurfa'da içinde insan olan bir binanın yıkılma anı kan dondurdu
Cengiz dinamitleri az titreşimli patlatacak