2019 yerel seçimlerinde AKP’nin İstanbul adayı olan Binali Yıldırım’ın seçimden bir hafta önceki masraflarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından karşılandığı ortaya çıktı.
Ortaya çıkan verilerde bir haftalık süreçte toplam 3 milyon 587 bin TL’lik harcama tespit edildi.
Halktv’den Ali Macit’in haberine göre, İBB müfettişlerinin tespit ettiği ve İçişleri Bakanlığı tarafından el konulan dosyalarda bir haftalık süreç içerisinde 3 milyon 587 bin TL’lik harcama tespit edildi.
2019’da İBB’ye ait Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi, Galata Kulesi, Hıdiv Kasrı, Miniatürk, Çadır Köşk, Malta Köşkü, Beyaz Köşk, Küçük Çamlıca, Gülhane, Paşa Limanı, Sarı Köşk gibi mekanların da usulsüz kullandığı belirlendi.
Etkinlerdeki açıklama kısmında ise “seçim sabahı ilçe teşkilatlarına verilen sandviçler catering, vefa buluşma yemeği, miting, Kartal A.İ.L., Beyaz Gezi VİP, fuar yemeği, Ak Parti Grup, Binali Bey, Binali Beyin korumaları ve Beşiktaş İlçe Teşkilatı” gibi ifadeler yer aldı.
26 Mart tarihinde İSKİ’nin öğle yemeğine açıklama olarak da ‘Vefa Yemeği’ açıklamasının yer aldığı belirtildi.
İBB’nin müfettişleri tarafından hazırlanan raporda ise “Elde olunan ilk bilgi ve belgeler ışığında, kamu kaynaklarının siyasi çalışmalar için kullanılmış olabileceği ve bunun gizlenmesi için içerik itibariyle sahte belge üretildiği kanısı oluşmuştur” denildi.
İBB iştiraklerinde seçimin bir hafta öncesinde yapılan harcamalar şöyle:
24 Mart İSFALT A.Ş ve İSKİ: 5 bin 500 kişiye 550 bin TL’lik yemek
25 Mart İSTGÜVEN A.Ş: 3 bin 825 kişiye 383 bin TL’lik yemek
26 Mart İSKİ ve İGDAŞ: 3 bin 250 kişiye 354 bin TL'lik yemek
27 Mart İSPER ve BELBİM: 2 bin 850 kişiye 285 bin TL’lik yemek
28 Mart Boğaziçi Yönetim: 4 bin kişiye 400 bin TL’lik yemek
29 Mart İSTGÜVEN: 5 bin kişiye 500 bin TL’lik yemek
30 Mart İSPER: 11 bin 250 kişiye 1 milyon 250 bin TL’ye yemek
Gerçek Gündem
31 Mart yerel seçimlerinde usulsüzlük iddiasına 3 ayrı dava!144 izlenme
Ali Türkşen’den mahkemeye dilekçe: "Affetmiyorum, helalleşmiyorum"28 izlenme
ABD’nin yeni başkanı Joe Biden’ın Türkiye ile yaşadığı gerilimler64 izlenme
Boykota karşı alışveriş yapmıştı... Hulusi Akar'dan 'pastırma' itirafı: 'Fiyatını görünce...'20 izlenme
Birleşmiş Milletler'den Türkiye'ye: "Dünyada en fazla mülteci barındıran ülke olduğunuz için teşekkür ederiz"30 izlenme
AKP'li isimden Şehit Anaları Derneği Sözcüsü'ne kan donduran sözler!243 izlenme
Danıştay Suriyeli teröristi sınır dışı ettirmedi! Bu karar 'Türk milleti adına' verildi18 izlenme
İnce, Bahçeli’nin o sözlerine cevap verdi94 izlenme
Aday tanıtım toplantısında yanlışlıkla AKP Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık’a kafa atıldı
On binlerce insanın öldüğü deprem felaketinin altından rant çeteleri çıktı...
Aslan Yelesi Mantarı Nedir? Faydaları Nelerdir?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Toplam vaka sayısı 225.173'e, can kaybı da 5.596'ya yükseldi!