BOTAŞ'ın internet sitesinden açıkladığı tarifeye göre konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine uygulanan satış fiyatı bir önceki ayın tarifesine göre değişmedi ve bin metreküp doğalgaz için 1.488 lira olarak belirlendi.
Ekim ayı sanayi aboneleri için geçerli olacak tarife ise önceki tarifeye göre bin metreküp doğalgaz için yüzde 15 artışla 2 bin 358 lira, elektrik üretim santrallerinin kullandığı bin metreküp doğalgaz için ise yüzde 15 artışla 2 bin 724 lira oldu.
Öte yandan LPG zamları sonrasında benzinliklerde gece yarısı kuyruklar oluşması dikkat çekti.
LPG'YE ZAM
LPG’ye de bugünden itibaren geçerli olacak şekilde 71 kuruş zam geldi.
BENZİNE DE...
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruda benzine 29 kuruş zam yapılmış, bu zam EŞEL MOBİL Sistemi gereği ÖTV’den karşılandığı için pompa fiyatına yansımamıştı.
KÖMÜR YAKACAK...
Kış mevsimi yaklaşıyor. Dar gelirlilerin tek ısınma kaynağı kömürün fiyatı geçen yıla oranla yüzde 125 arttı. Geçen yıl bin 250 TL olan kömürün tonu bu yıl 3 bin TL’ye yükseldi.
“KÖMÜRÜN FİYATI 125 ARTTI”
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, “Kömür fiyatları geçen seneye göre yüzde 125 arttı. Geçen sene bin 250 TL olan kömürün tonu bu yıl 2 bin 800 ile 3 bin TL arası değişiyor, birçok ilde de yerli kömür tüketimi yasak. Dolayısıyla Rusya'dan kömür ithal etmek zorunda bıraktılar. Ancak sorun şu ki ne vatandaşın kömür alacak parası ne de kömür satıcılarının stoklar bittiğinde ithal edeceği bir kömür yok. Bu kış, yurttaşları ödedikleri faturalar yakacak” dedi.
“EKONOMİDEN ANLAMAYANLAR ÜLKEYİ SEFALETE SÜRÜKLEDİ”
“Türkiye'yi uçurumdan attılar” diyen CHP’li Aytekin, şunları söyledi;
Erdoğan'ın kurduğu ve iktisat politikasıyla zerre alakası olmayan ‘faiz sebep enflasyon sonuç’ politikasının ceremesini vatandaş ödüyor. Bağımsız olmayan merkez bankasına yaptıkları baskı sonucu faizi düşürdüler, enflasyonun da bu teze göre düşmesi gerekirdi.
Ama dolar fırladı. Dolar fırlayınca, ülke ekonomisi ithalata dayalı ekonomi olduğu için her şeyin fiyatı da fırladı. Bunun son örneği kömür fiyatları oldu.
Bugün, doğal gaz kullanılamayan yerlerde kömür, temel ısınma kaynağı. Ancak birçok ilde yerli kömür kullanımı da yasak.
Yasağın olmadığı yerde ise ithal kömür doğal olarak özendiriliyor. Bugün kömürün tonu 2 bin 800 TL ile 3 bin TL arası değişiyor.
Temiz çevre hakkı gerekçesiyle bir yandan olması gerektiği gibi yurttaşlar doğal gaza teşvik ediliyor bir yandan ise doğal gaza taksimetre gibi zam yapılıyor.
“İKTİDAR GİDERAYAK ÜLKEYİ ATEŞE ATIYOR”
“Bir yılda enflasyon fırladı. Dolar fırladı. İktidar faiz lobileriyle, rant çeteleri arasında gidip geliyor. Olan vatandaşa oluyor. Bu zamların geri alınması şart. Piyasaların regüle edilmesi şart” ifadelerini kullanan Aytekin sözlerini şöyle tamamladı;
En kötü ev kirası bin TL'den başlıyor. Faturalar da en kötü 700 liraya dayanıyor. Kalan parayla ev mi geçindirsinler, çocuk mu okutsunlar, mutfak alışverişi mi yapsınlar?
Bütün ülke, bir avuç insanı zengin etmek için çalışıyor. İktidar giderayak ülkeyi ateşe atıyor. Seçimi kaybedeceklerini kendileri de biliyor.
Kendi seçmenleri bile bu bir avuç rant çetesini doyurmak için çalıştıklarını biliyor. 20 yıl sonunda insanları aç, evsiz, yurtsuz, yakıtsız bırakan bu iktidar halk vicdanında mahkum olmuştur. En kısa zamanda sandığı bekliyorlar. Bu iktidarı tarihin derinliğine atmak için gün sayıyorlar.
HAZIR GİYİME DE ZAM
Hazır giyime de kış gelmeden yüzde 30 civarında zam geleceği sektör uzmanları tarafından dile getirildi.
https://www.krttv.com.tr/ekonomi/dogalgazbenzinlpgkomurelyakacakh95376.html
AKP'li Hilmi Türkmen'in iddiaları yine çürütüldü19 izlenme
Bu nasıl resmi yazı? Mini etek ve dekolte giyen öğretmenlerin bilgisini istedi!140 izlenme
SSK, Bağ-Kur ve tüm emekliler ile memurlar için geri sayım başladı! Kim ne kadar maaş alacak, rakamlar netleşiyor22 izlenme
İstanbul Boğazı'nda gemi arızası31 izlenme
CHP'ye söz vermeyip, meclisi ertelemişti: Özlem Çerçioğlu hakkında suç duyurusu16 izlenme
Meclis’te sadece iki kez söz alan AKP’li vekil Samancı'nın kriz çözümü! Slogan attı, onu da kâğıttan okudu!52 izlenme
"Asbestli gemi" hakkında bakanlık yetkililerinden ilk yorum geldi: Risk olursa geri göndeririz!33 izlenme
Son dakika! Pakistan eski Başbakanı İmran Han'ın seçim konvoyuna silahlı saldırı30 izlenme
AKP'li vekil öyle bir ayakkabı giydi ki... Çalışanların yarısı 2 ay çalışıp 3 ay aç kalsa alamıyor
Kaz Dağları’ndan sonra sıra İznik’te mi?
Dr. Serdar Savaş 'Türkiye'nin iki temel sorunu var; biri cumhurbaşkanlığı sistemi, diğeri cumhurbaşkanının kendisi!'
Böyle olur parti devleti! Kılıçdaroğlu'na SMS yasağı geldi, Cumhur İttifakı mesaj bombardımanına devam etti