Hayat pahalılığının zirvede olduğu, vatandaşların ekonomik kriz ve yoksullukla mücadele ettiği Türkiye'de, bir sabah daha 'zam yağmuru' ile başladı.
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında; Yargı, Noter, Vergi Yargısı, Tapu ve Kadastro, Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Gemi ve liman, İmtiyazname, Ruhsatname, Diploma ve Trafik harçlarını kapsayan 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tariflerde yer alan maktu harçlara yüzde 50 oranında zam yapıldı.
Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı ise 20 bin TL olarak belirlendi.
2023 TemmuzAralık arası bedelli askerlik ücreti ise 122.350,80 TL olarak belirlendi.
KDV YÜZDE 20'YE ÇIKTI
Katma Değer Vergisi'ne (KDV) artış yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı.
Cumhurbaşkanı Kararı'na göre; Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararın (a) bendinde kapsamı belirtilen mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 18'lik KDV, yüzde 20; (b) bendinde kapsamı belirtilen mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 8'lik KDV ise yüzde 10 olarak yeniden belirlendi.
ZAM YAĞMURUNA TEPKİLER ART ARDA
Art arda gelen zam haberleri sosyal medyanın da bir numaralı gündem maddesi oldu.
Aralarına Prof. Dr Özgür Demirtaş, Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Vergi Uzmanı Ozan Bingöl gibi uzman isimlerin de dahil olduğu binlerce Twitter kullanıcısı, iktidarın 'zam sopasına' isyan etti.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre, işte ekonomistler, siyasiler ve ünlü isimlerden 'zam yağmuruna' tepkiler...
KRT
ŞOK OLAY! AKP’liler Erdoğan’ı şikâyet etti!2654 izlenme
Barış Terkoğlu kendisini hedef gösteren MHP'linin karanlık geçmişini açıkladı23 izlenme
Dilekçedeki sözleri Cumhurbaşkanı'na hakaret sayılmıştı: Yargıtay cezayı bozdu12 izlenme
70 milyon TL harcanan gölet projeleri kaderine terk edildi!208 izlenme
PTT’de kaybolan 3 milyar lira nerede?28 izlenme
Ayhan Bora Kaplan davasında tutuklu emniyet görevlileriyle ilgili yeni gelişme34 izlenme
Bir de madalya taksaydınız! Toplu tecavüz davasında beraat!20 izlenme
Küçük çocuklara şantaj yapan sosyal medya grubuna operasyon! 2 kişi yakalandı21 izlenme
RTÜK üyesi İlhan Taşçı'dan flaş iddia! "RTÜK'te 800 personel ceza yazmak için sadece 4 kanalı izliyor"
AFAD başkanı yangınların bilançosunu açıkladı
Büyükçekmece'den sonra yeni skandal: Adalar Adliyesi'nin adli emanetinde bulunan silahlar çalındı!
Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası Mehmet Şimşek'ten açıklama