Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremde, Hatay'ın Altıözü ilçesi Tepehan Mahallesi'ndeki zeytinlikte 300 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde, 40 metre derinliğinde vadi oluştu. Zeytin bahçesinin ortadan ikiye ayrıldığını söyleyen mahalle azası İrfan Aksu, "Çöken alan 100 dönümden fazla. Böyle bir deprem yaşanmadı, böylesini görmedik" dedi.
Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen depremlerde, Hatay'ın Altınözü ilçesinin 1000 haneli 7 bin nüfusla Tepehan Mahallesi'ndeki bir zeytin bahçesi ikiye ayrıldı, 300 metre uzunluğunda, 40 metre derinliğinde ve 50 metre genişliğinde vadi oluştu. Depremin ardından bölgeye giden bahçe sahipleri, gördükleri karşısında tedirgin oldu.
Mahalle azası İrfan Aksu, büyük bir şaşkınlık yaşadıklarını belirterek, "Burası bir zeytinlik; ekilip, biçilen imar olan bir yerdi. Büyük patlama oldu. O, akılalmaz bir sesti. Sanki bir savaş alanı gibiydi, evin içinde yürütmedi. Evden çıktık. Yağmur da vardı. Mahalleden bakınca burası görünüyordu. Bu hale gelmiş. Çöken alan 100 dönümden fazla. Böyle bir deprem yaşanmadı, sarsıntılar oldu ama böylesini görmedik. Babalarımız anlatırdı. Hatay, tarihler önce yerle bir olmuş. Dedelerimiz görmemiş ama anlatırlardı. 'Hatay depremde yeniden yok olacak' derdi ve onu yaşadık. Uzmanların gelmesi ve keşif yapması lazım. Gerekirse mahalle taşınmalı" dedi.
Mahalleli Mehmet Hacı Ömeroğlu ise "Köy tarihinde böyle bir şey yok. Böyle bir obruk oluşması, yer yarılması, fay hattının açığa çıkması yok. Köy tarihinde böyle bir öngörü yok. Ben görmedim ama köy sakinleri yeşil bir duman çıktığını söylüyor. Belki başlangıcı, belki sonu. Eşi benzeri olmayan bir şey" diye konuştu.



KAYNAK: DHA
halktv.com.tr
Edip Akbayram'ın konseri madenciler için iptal edilmişti, Yılmaz Özdil Türkiye Bartın'ın yasını tutarken Saray'da yapılan eğlenceyi açıkladı!32 izlenme
Vatandaş tebliğcileri böyle kovdu: "Bu cemaatçiler benim çocuğumu aldı. Defolun gidin buradan!"31 izlenme
İnce, İmamoğlu'na destek için İstanbul'da57 izlenme
Deprem sonrası bina dayanıklılık testlerine zam: Eline karot makinesi alan…37 izlenme
Pervari’de olaylar büyüdü: 1 kişi hayatını kaybetti, ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi39 izlenme
Kıran kırana yarış: Beyoğlu Belediyesi CHP'de kaldı18 izlenme
Miras kavgasıyla gündeme gelen Menzil'de şeyh torununa meşaleli nişan15 izlenme
Mermiye indirim yaptılar 'Hayırlı olsun' diye duyurdular!217 izlenme
Adıyaman Gerger'de 18 çocuğa cinsel istismara 571 yıl hapis cezası!
Milli Piyango İdaresi’nde neler oluyor? 2 bin 500 TL daha fazla maaş alıyorlar!
İmamoğlu protestolarına katılan gencin avukatından 'Erdoğan' savunması
Korkutan rakamlar! DİSK-AR: İşsizlik ve iş kaybı oranı yüzde 50