Sözcü'de yer alan habere göre, iki ayrı Cumhurbaşkanı kararıyla Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim A ve B santralleri ile bu 2 santralin kullandığı deniz alanları özelleştirme kapsamına alındı. Santraller ve santrallerin çok değerli arsalarıyla birlikte deniz alanları da işletme hakkı devri yoluyla özelleştirilecek. Böylece Marmara Denizi'ndeki deniz alanları özel şirketlere devredilmiş olacak. Koordinatlarla belirlenen deniz alanlarını kullanma yetkisi özelleştirmenin ardından devletten çıkıp firmalara geçecek.
SÜRE BİTİMİNE KADAR KULLANACAK
Karara göre, santrallere ait taşınmazlar varlık satış yöntemiyle, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan kara ve deniz alanları ise işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek. İşletme hakkı kaç yıl süreyle verilirse şirket o süre bitimine kadar tahsisli deniz alanını kullanacak.
Karara göre, Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim A Santraline ait Marmara Ereğlisi'nde toplam 21 arazi ve 15 deniz alanı, Tekirdağ Doğalgaz Kombine Çevrim B Santraline ait 5 arazi ve 24 deniz alanı özelleştirecek. Her iki özelleştirme işlemi 31 Aralık 2025 tarihine kadar tamamlanacak.

Tekirdağ'da denize sıfır konumda bulunan doğalgaz çevrim santralinin deniz alanları da özelleştirme ile devredilecek.
Corona virüsü korkusu meydanları boş bıraktı!168 izlenme
Avrupa’da üretilen corona aşısına ihracat sınırlaması getirildi94 izlenme
Kaybedenler kulübü: AKP'de kavga sert başladı!212 izlenme
CHP lideri Özel Afyonkarahisar'da: "Şimdi de Mansur Başkana saldırı başlattılar"9 izlenme
9 ilde seçim anketi: İşte bu Pazar seçim olsa partilerin oy oranları40 izlenme
Belediye ihalesinden kötü kokular geliyor!242 izlenme
Özhaseki'den yakın korumasının ablasına büyük kıyak!321 izlenme
Meclis'te İliç tartışması: "Modern bir ülkede bakan istifa eder!"22 izlenme
Ukrayna'nın Çernihiv kentine bağlı köylerde sivillerin cesetleri bulundu!
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın: "Hukuksuzlukla istediklerini almak isteyenler belediye bastılar"
Erzurum'da İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı! "Erzurum Valisi, belediye başkanı insanları tahrik ediyorsunuz. Sizin hakkınızda suç duyurusunda bulunacağız"
Yerel seçimler öncesi ilk anket: İmamoğlu yüzde kaç oy aldı?