İYİ Parti Grubu, bugün TBMM Genel Kurulu’nda; Ziraat Bankası tarafından Demirören Grubu’na verilen bir kredinin teminatı olarak alınan arazinin imar durumuna ilişkin iddiaların araştırılması amacıyla 12 Ekim’de verilen Meclis Araştırması önergesinin görüşülmesini önerdi.
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu ve 20 vekilin imzasının bulunduğu önergede, şu ifadeler yer aldı:
Banka krediyi verebilmek için, Kemer Yapı ve Turizm AŞ’nin İstanbulEyüpsultan ilçesinde yer alan, içinde 901 hak sahibine ait konutların bulunduğu Kemerköy Sitesinin sosyal donatı alanı olarak terk edilen bölümüne 6 Ağustos 2018’de ipotek tesis ettirilmiştir. Arazinin Kemer Yapı ve Turizm AŞ. mülkiyetinde bırakılmış olan bu bölümünde inşaat yapılamayacağına dair bazı parseller için tapuda şerh düşüldüğü, bazıları için de noter onayıyla beyanda bulunulduğunu dikkate almamıştır.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 4 Eylül 2018’de re’sen imar değişikliği yaparak daha önce İBB Meclisi tarafından yeşil alan ve özel spor alanı olarak onaylanan planı bozarak yapılaşmaya açmıştır. 6 Nisan 2022’de imar planları yenilenmiş ve Rezerv Yapı Alanı olarak ilan edilmiştir. Açılan davalar devam ederken 12 Ağustos 2022’de Ziraat Bankası üzerine geçen araziyi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına devretmiştir. İhtiyati tedbir kararlarına rağmen yapılaşma süreci hızlandırılmıştır. Haksız, hukuksuz özel mülkiyete bir saldırı olduğu, Ziraat Bankası gibi bir devlet bankasının alet edildiği usulsüz bir krediye dayanak aranırken Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yetkilerini kötüye kullanıldığı da söz konusu olmuştur.
Bugün partisinin grup önerisi üzerine Genel Kurul’da konuşan Nuhoğlu, şunları söyledi:
Bu alan aynı zamanda Eyüpsultan Belediyesi tarafından Afet anında Acil Toplanma Alanı olarak ilan edilmiş bir yerdir. Bölgenin iklim ve jeolojik şartlarına uygun olarak su taşkınlarını önleyecek şekilde düzenleme yapılmıştır. Konut alanları ile spor alanları ve yeşil alan ayrımı özenle kurgulanmıştır. Bu açıdan bakıldığında bütüncül bir yerleşim planı göze çarpmaktadır. Hatalar peş peşe gelince yapılaşmaya açılmasının çeşitli sakıncaları da göz ardı edilmektedir. Sonuç itibarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, re’sen imar durumlarını değiştirme ve Rezerv Yapı Alanı ilan etme konusunda, ne yazık ki kanunun verdiği yetkileri kötüye kullanmaktan ve hak sahiplerini mağdur edecek kararlar almaktan çekinmemektedir… Siyasi amaçlar doğrultusunda bütün medyayı kontrol altına alarak, tek sesli yandaş medya oluşturma uğruna, büyük bir yolsuzluk yapıldığı ve şartların uygun olmamasına rağmen, talimatla kredinin sağlandığı aşikardır.
Önergenin bugün görüşülmesi önerisi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
Tele1
Ayasofya'da tuvalet ihalesini AKP'li isim kazandı!84 izlenme
Çayırhan Termik Santrali maden işçileri tekrar yürüyor: "Ankara'dan söz almadan dönüş yok"38 izlenme
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'tan 'Katliam Yasası'na net tavır: "Hapis cezası ile karşılaşmaya razıyım"48 izlenme
Muharrem İnce’den rahip kriziyle ilgili ilk açıklama!345 izlenme
Türkiye'nin TL ile dış ticaret hacminde artış dikkat çekti45 izlenme
Büyükelçilik koltukları da eski AKP'li vekillerle doluyor!144 izlenme
Elektrik ve doğalgaza yeni zamlar yolda!103 izlenme
AKP’li Başkan Beyazgül’den ‘çuval çuval para’ iddiasına yanıt: İftira atıyorlar68 izlenme
Tarım ülkesiyiz ama TMO çiftçiye "stokçu" dedi ithalata çıktı!
Aile ekmek derdinde, Bakanlık TOGG derdinde! 3 çocuk şartı da var
Esrarengiz Amerikalı, bu kez de bomba paniğine neden oldu!
Son Dakika: Rusya, Ukrayna'da bir AVM'yi vurdu! İçeride binden fazla sivilin olduğu söyleniyor