Ziraat Bankası Anonim Şirketi’nin 26 Mart 2021 tarihinde yapılan Olağan Genel Kurulu’nda alınan karara göre kamu görevlisi olmayan yönetim kurulu üyelerinin maaşı aylık net 25 bin 785 bin lira, kamu görevlisi olanların maaşı 14 bin 360 lira olarak belirlendi. Denetim kurulu üyelerinin maaşının da net 11 bin 620 lira olması kararlaştırıldı.
Ziraat Bankası yönetiminde, halen kamu görevlisi olmayan 4 AKP’li isim de bulunuyor. Bu isimlerden ilki, eski Bakan Faruk Çelik. Çelik bakanlığın ardından 27 Mayıs 2019 tarihinde Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyesi oldu.
Bir diğer isim AKP’li eski Belediye Başkanı Fazlı Kılıç. Kağıthane Belediye Başkanlığı’nın ardından Kılıç, son toplantıda yönetim kurulu üyeliğine alındı. AKP’li eski vekil ve eski sendikacı Mahmut Kaçar ile eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak da 25 bin 785 lira aylık maaş alacak isimlerden
ANKA'dan Tamer Arda Erşin'in haberine göre, Ziraat Bankası yönetiminin maaşları Sayıştay raporlarında da ele alınmıştı. Sayıştay 2019 yılı denetim raporunda, “2019 yılı yönetim ve denetim kurulu üyeleri için toplam 2 milyon 346 bin 600 lira gider yapılması gerekmektedir. Ancak banka mizanında yer alan ‘Yönetim Kurulu Aylık ve Ücretleri’ hesabının yıl sonu tutarı 5 milyon 451 bin 396 lira olarak gerçekleşmiştir” denilmişti.
Eski Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ise rapordaki tespit karşısında “Yönetim kurulu maaşı net 19 bin 750 liradır. 4 de ikramiye alırız. Sektöre baktığımız zaman en düşüğü değiliz belki ama ortalamanın altındayız” açıklamasını yapmıştı.
Ziraat Bankası’ndan kredi çeken çiftçiler mallarına gelen hacizler nedeniyle mağduriyet yaşarken; Demirören Holding’in, Doğan Grubu’nun medya organlarını satın almak için çektiği kredi bir kez daha gündeme geldi. Organize suç örgütü yöneticiliğinden hakkında yakalama kararı çıkarılan Sedat Peker; Ziraat’ın, Demirören’e 750 milyon dolar kredi verdiğini ve Demirören’in bunu halen ödemediğini iddia etmişti.
https://halktv.com.tr/gundem/ziraatbankasiyonetimkuruluuyelerininayliknetmaasiortayacikti460837h
Bursa'da Starbucks şubesine gidip oturanlara tepki gösteren kadına hiç ummadığı tepki: "Hadi canım hadi yürü, işine bak. Hükümet bir şey yapmıyor biz mi yapalım"33 izlenme
Bakanlık İzmir depremzedelerine dağıtılan desteği geri istedi iddiası!36 izlenme
Güllü'nün kızı ile arkadaşı yurt dışına firar ederken yakalandı8 izlenme
Tüm gözler 6 aylık enflasyon verilerinde! memur ve emekli maaşlarına yapılacak tahmini zam oranları haberimizde22 izlenme
CHP'den Erdoğan'ın açıklamalarına yanıt: Soluğu Yüce Divan’da alabilirler!273 izlenme
Bu zam kiracıları da ev sahiplerini de yakar: Aidatlara dev zam!28 izlenme
Ukrayna’nın Mariupol şehrinde bulunan Azovstal fabrikasında sıkışıp kalan bir çocuk 'Ne güneşi ne de gökyüzünü görebildik'67 izlenme
İBB’den 75 bin üniversiteliye 4 bin 500 lira! Destek geri ödemesiz sağlanacak25 izlenme
Şemsiye ile uçan adam uzay yolculuğuna aday
Gezi Direnişi’nde polis tarafından öldürülen Abdullah Cömert’in katilinin cezası onandı
Özel sağlık sigortası fiyatları 1.500'den 4.500 TL'ye çıktı: Hastaneye giden bin pişman
Arapça sorulan soruya Türkçe tercüme istemesiyle gündem olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan gençlere "Arapça öğrenin" tavsiyesi