İzmir’in simgelerinden biri olan Konak tarafında Kordon’da demirli halde bulunan ‘Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi’ geçen Haziran ayında ‘bakım’ yapılacağı gerekçesiyle yerinden kaldırılmıştı. Geminin demirli olduğu yere “Denizci Millet Kıraathanesi yakında hizmetinize açılacaktır” yazılı bir duyuru afişi asıldı.
Geminin İstanbul’a gönderileceği iddiaları ortaya atılmış, fakat iddialar Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yalanlamıştı.
Yetkililer Alaybey Tersanesi’ne çekilen Yüzer Müze’nin onarımın bitmesinin beklendiği, ‘Yüzer Müze’nin İzmir’in sembolü olduğu ve onarımın yapılmasının ardından konuşlandığı yere getirileceğini açıklamıştı.
Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi’nin demirli olduğu yere “Denizci Millet Kıraathanesi yakında hizmetinize açılacaktır” yazılı bir duyuru afişi asıldı.
Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
İZMİR’İ RAKIDAN İBARET SANAN ZATI MUHTEREMLER…
CHP’li Bakan, “Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi İzmirliler için iki açıdan mühimdir. Birincisi; İzmir tarihsel olarak Akdeniz’in en önemli liman kentidir. Kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılmasında eşsiz bir yeri olan Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi, Denizcilik ile ilgilenen ve bu mesleği yapmak isteyenler için muhteşem bir eğitim yuvasıdır. Gemi’nin diğer önemi ise; mezarı da İzmir’de bulunan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın hatırasını yaşatıyor olmasıdır. Kültürel mirasımızın timsali olan bir müzeyi ‘kıraathane’ye çevirmek hangi politikanın ürünüdür? Neye hizmet etmektedir? AKP hangi bilinçle, hangi değerler bütünü ile Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi’ni ‘Millet Kıraathanesi’ yapma girişiminde bulunmaktadır? Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi’nin Millet Kıraathanesi yapılmak istenmesi; İzmir’i rakıdan ibaret sanan zatı muhteremlerin, bu kentin kültürü, tarihi ve Cumhuriyet değerleri konusundaki hassasiyeti görmedikleri ve İzmir’i anlayamadıklarının en önemli göstergesidir. Saray rejiminin kentlerin hafızasına ve Cumhuriyet’in değerlerine karşı uygulamalarına izin vermeyeceğiz!” diye konuştu.
‘ZÜBEYDE HANIM EĞİTİM VE MÜZE GEMİSİ’ MÜZE KALACAK MI?
CHP’li Bakan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a “İzmir’in simgelerinden biri olan, Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın adını taşıyan yüzer müzenin müze olarak devam etmesini isteyen İzmirlilerin talebi doğrultusunda; ‘Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi’ müze olarak kalmaya devam edecek midir?” diye sordu.
BİNALİ YILDIRIM: BÜYÜK ATATÜRK’ÜN VALİDESİ ZÜBEYDE HANIM’IN HATIRASI…
Zübeyde Hanım Eğitim ve Müze Gemisi’nin açılışına o dönem AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım da katılmıştı. Yıldırım açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Yüzer Müze, bir yandan büyük Atatürk’ün validesi Zübeyde Hanım’ın hatırasını yaşatırken diğer yandan da genç yavrularımıza denizciliği, deniz sevgisini öğretecektir” ifadelerini kullanmıştı.
https://www.birgun.net/haberdetay/zubeydehanimegitimvemuzegemisimilletkiraathanesimioluyor238972.html
Enflasyon rakamları açıklandı! Kimse bu kadarını tahmin edemedi!196 izlenme
Sapkın şeyh, istismar ettiği çocuğun babasına para teklif etmiş!123 izlenme
Yanlış planlamanın faturası ağır oldu: Vatandaşa 72 milyar TL'lik kazık!34 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 6.289 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.412.505’e, can kaybı da 24.640’a yükseldi!49 izlenme
250 bin vida ile Guinness’e giren Atatürk portresi, Anıtkabir’e hediye edilecek95 izlenme
‘Gri pasaport’ skandalıyla gündeme gelmişlerdi, Erdoğan ödül verdi!44 izlenme
CHP'ye gelen anket: İstanbul’da 2 puan fark var, Ankara’da yarış başa baş404 izlenme
Narin cinayetinde yeni gelişme: Amca Salim Güran'ın görüntüleri ortaya çıktı!86 izlenme
Almanya'da CHP ofisine saldırı! Doğrudan Atatürk'ün fotoğrafı hedef alındı
Deprem sonrası İstanbul'da büyük kaçış başladı! Bu ilçelerde yaşayanlar apar topar semt değiştiriyor, 2 ilçe gözden çıkarıldı
AKP'li Erdoğan altı üniversiteye rektör atadı
Cem Küçük yine operasyon haberi verdi! "Cafer Mahiroğlu'nun yakalanmasına ilişkin karar, operasyonlarda medya ayağının başlangıcı"