Diyanet İşleri Başkanlığı ihale sonucunda sergi için Beyaz Dizayn İnşaat Dekorasyon şirketi ile 25 Ekim 2023’te 1 milyon 420 bin 910 TL’lik sözleşme yaptı. Sergide Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından seçilen 70 eser yer alıyor. Cumhuriyet’in ilk Diyanet İşleri Başkanı olan Rıfat Börekçi’ye ait kayıtlar, Diyanet’in ilk yayını olan Aksekili Ahmed Hamdi’nin yazdığı Ahlak Dersleri kitabı da sergilendi.
1924 yılından bugüne belge ve fotoğrafların yer aldığı sergide Hafız Ali Osman Atakul tarafından 1950 yılında TRT’de okunan Kuranı Kerim de dinletildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet’in 2024 yılında 100. yaşını kutlayacağını söyledi.
6 BAKANLIĞI SOLLADI
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 35 milyar 910 milyon TL olan 2023 yılı bütçesi, temmuz ayında TBMM Genel Kurulu’ndan geçen ek bütçe ile 36 milyar 468 milyon TL’ye çıkarıldı. 2024 yılı bütçesinde ise yüzde yüzden fazla artış yapıldı ve 91 milyar 824 milyon 805 bin TL oldu. DİB’in 2024 yılı bütçesi İçişleri, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm, Sanayi ve Teknoloji ile Ticaret Bakanlıklarını geride bırakıyor.
Sözcü
Ekrem İmamoğlu'ndan 10 yeni proje23 izlenme
Patiswiss CEO’su gitti yerine eşi geldi83 izlenme
Bir evde onlarca kişi, harabe binalarda, su kuyularında binlerce sahte seçmen itirazlarını YSK reddetti !473 izlenme
Gökçek'e terör örgütü üyeliğinden suç duyurusu!144 izlenme
Dilan-Engin Polat soruşturmasında 27 şirkete kayyum atandı64 izlenme
Laikliğe aykırı protokole paralar saçılmış: Aile Bakanlığı Kuran kurslarına 61,8 milyon TL harcamış24 izlenme
Esenyurt’taki tekel bayi cinayetinde ölen gencin babası ilk kez konuştu!1203 izlenme
Diyanet'in personel sayısı altı ayda 73 bin arttı25 izlenme
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kritik tabloyu paylaştı: 19.949 yeni vaka tespit edildi, 145 kişi hayatını kaybetti, 15.364 kişi sağlığına kavuştu!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Pınar Gültekin cinayetindeki bozma kararına itiraz
İlkokul öğrencisinden Atatürk'e yürek burkan mektup
Levent Gültekin 'Dünyada bütün yetkilerin tek bir kişiye verildiği, tek bir ülke yok ki ayakta kalmış olsun !'