Diyanet İşleri Başkanlığı ihale sonucunda sergi için Beyaz Dizayn İnşaat Dekorasyon şirketi ile 25 Ekim 2023’te 1 milyon 420 bin 910 TL’lik sözleşme yaptı. Sergide Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından seçilen 70 eser yer alıyor. Cumhuriyet’in ilk Diyanet İşleri Başkanı olan Rıfat Börekçi’ye ait kayıtlar, Diyanet’in ilk yayını olan Aksekili Ahmed Hamdi’nin yazdığı Ahlak Dersleri kitabı da sergilendi.
1924 yılından bugüne belge ve fotoğrafların yer aldığı sergide Hafız Ali Osman Atakul tarafından 1950 yılında TRT’de okunan Kuranı Kerim de dinletildi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet’in 2024 yılında 100. yaşını kutlayacağını söyledi.
6 BAKANLIĞI SOLLADI
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 35 milyar 910 milyon TL olan 2023 yılı bütçesi, temmuz ayında TBMM Genel Kurulu’ndan geçen ek bütçe ile 36 milyar 468 milyon TL’ye çıkarıldı. 2024 yılı bütçesinde ise yüzde yüzden fazla artış yapıldı ve 91 milyar 824 milyon 805 bin TL oldu. DİB’in 2024 yılı bütçesi İçişleri, Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Kültür ve Turizm, Sanayi ve Teknoloji ile Ticaret Bakanlıklarını geride bırakıyor.
Sözcü
Helikopter kazasında şehit olan Korgeneral Erbaş'ın 15 Temmuz'daki tepkisi "Türk askeri vatandaşına kurşun sıkmaz"115 izlenme
Türkiye'nin gerçek gündemi yürekleri yakıyor! Ayda 68 liraya geçinmeye çalışan aileye yardım eli154 izlenme
İBB’den yeni “Yalanlar ve Gerçekler” açıklaması22 izlenme
İğrenç olay! İki ağabeyinin tecavüzüne uğrayan kız çocuğu doğum yaptı!82 izlenme
Prof. Dr. Çilingiroğlu A Haber'de yine ayar verdi ! Atatürk'ü sevmek için sizden izin mi alacağım, terbiyesizler !'311 izlenme
Köprü ve otoyollara yüzde 123 zam geldi!29 izlenme
TÜBİTAK kayıtları çözdü! Güllü'nün ölümünde şok ses kaydı ortaya çıktı! Annesinin arkasından kan donduran sözler7 izlenme
Dakikalarca dövüldü, yerde sürüklendi, polis geçip gitti! Kadına şiddeti engelleyen vatandaş da yumruk yedi21 izlenme
Emniyet'te Soylu ekibine operasyon: Üç üst düzey polis müdürü görevden alındı
Kripto para vurguncusu Özer, 'Tosuncuk' Mehmet Aydın'ın yanına kaçtı iddiası!
Okulda olması gereken 2 milyon çocuk nerede?
Vatandaştan Erdoğan'ın "Milletimden biraz daha sabır ve milli mücadeleye destek bekliyoruz" sözlerine cevap geldi! "Ne gibi bir sabır bekliyorsun ki? Zaten 20 yıldır milletin anası ağladı"