Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'in milyarlarca lira maliyetle yaptırdığı “Ankapark” yine elde kaldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 1.6 milyar lira para harcanan ve bitmesi için de 741 milyon lira gereken Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisindeki Ankapark'ı 765 milyon 600 bin lira bedelle ihaleye açtı.
Ancak dün yapılan 4'üncü ihalede de 29 yıllığına günde 73 bin, ayda 2.2 milyon lira kira ödeyecek kimse bulunamadı. 5 bin lira ödenmesi gereken şartnameyi alan bile çıkmadı. 5'inci ihale için tarih de belirlenmedi.
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Ankapark'ın personel ve işletme giderleri yıllık 1 milyar liraya yaklaşıyor. Sadece işletme gideri için giriş ücreti 50 TL'den yılda 20 milyon kişinin ziyaret etmesi gerek. Paris'teki Disneyland'ın bile bu kadar ziyaretçisi yok. Ankapark alanı AOÇ'ye iade edilmeli, Gökçek de yargılanmalı” ifadelerini kullandı.
Melih Gökçek, 1217 oyuncak bulunan Ankapark'ın ihalesi öncesi, “Çinliler talip, Katarlılar talip, Arabistan'dan ilgilenenler var” demişti. 24 Haziran öncesi yapılan ihalelere katılan olmayınca da “Yatırımcılar seçimi bekliyor'' açıklaması yapmıştı.
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/16milyarliralikankaparkcuruyor22556933/
Merkez Bankası'ndan TL'ye teşvik, KKM'ye sınırlama27 izlenme
Sinan Oğan'ın kararının ardından Türkçüler'den tepki: "Yazıklar olsun"37 izlenme
AKP'li Esenler Belediyesi'ndeki müdürün işçileri tehdit ettiği görüntüler ortaya çıktı: “Herkes ekmeğine baksın, ekmeğinizden olmayın”41 izlenme
Melih Bulu görevden alındığına inanamamış!47 izlenme
Diyanet: 15 Mart’a kadar 21 bin kişi Umre’den dönecek!78 izlenme
Elmalı Davası'ndaki skandal karar sonrası adli tıp uzmanından çarpıcı açıklama! "Mahkeme bu delilleri göz ardı edemez"46 izlenme
İkinci el araç satışında 6 ay 6.000 km şartı neleri kapsıyor? İşte yönetmelikten muaf olan araçlar34 izlenme
Kar, yağmur, fırtına! Birçok il alarma geçti, bu sefer etkili olacak22 izlenme
Özgür Demirtaş: "Bu CDS uykumu kaçırıyor"
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Müjdeyi Verdi, Fırsatçılar da Ev Fiyatlarını Arttırdı
AKP iktidarının 'rant' kapısı olan ihalelerde dev artış!
AKP’li Bağlar Belediyesi’ne ‘rüşvet’ operasyonu! Belediye Başkanı Beyoğlu’na yurt dışı yasağı