Türkiye’yi yasa boğan depremlerin yıl dönümünde depremzedeler için toplanan bağış paralarının ne için harcandığı sorusu yeniden soruldu.
6 Şubat’ta 11 ilde meydana gelen depremlerin ardından tüm televizyon kanallarında ortak yapılan canlı yayında depremzedeler için bağış toplandı. Toplanan bağışların nereye harcandığı, ne için kullanıldığı ise merak konusu oldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in bağışlara ilişkin soru önergesini yanıtladı.
Yerlikaya toplanan 85 milyar 697 milyon 129 bin 344 TL’lik bağışın 56 milyar 563 milyon 536 bin 392 lirasının AFAD üzerinden deprem bölgesindeki afetzedelerin ihtiyaçları için kullanıldığını açıkladı.
Binlerce kişinin can verdiği 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde bugün bağışların nereye harcandığı sorusu yeniden soruldu.

Cumhuriyet’ten Sena Tufan’ın haberine göre Ekonomist Barış Soydan, bağışlara ilişkin şunları söyledi:
Depremin daha ilk günlerinde böylesine büyük bir yardım kampanyası yapılması oldukça yanlıştı. Orada devletin bütün ağırlığıyla kendisini göstermesi gerekiyordu. Bu işin özel bir vergisi olur. ‘Gönlünüzden ne koparsa’ anlayışıyla böylesine büyük bir afeti yönetemezsiniz.
Toplumun toplanan bu vergilerin kendi yararlarına harcanacağı konusunda ikna olması gerekiyor” diyen Soydan
“Ortada yine Kanal İstanbul gibi çılgın projelere mi harcanacak şüphesinin olduğu bir yerde belki de hiç böyle bir vergi almamak gerekiyor” dedi.
Günboyu
Uğur Dündar, Yılmaz Özdil ve Müjdat Gezen’in annelerine hakaret eden küfürbaza soruşturma!155 izlenme
CHP eski gençlik kolları başkanı ölü bulundu! Siyanür şüphesi…141 izlenme
İngiliz The Times, Kılıçdaroğlu’nun Alevi çıkışının ardından Hacıbektaş’ta nabız yokladı30 izlenme
Akaryakıta dev zam kapıda22 izlenme
Kayyım Rektör Naci İnci Boğaziçi Üniversitesi'ni 'Avrupa Üniversiteler Birliği Üyeliği'nden çıkardı20 izlenme
"Erdoğan siyasi hayatının en büyük hatalarından birini yaptı"90 izlenme
AKP iktidarında 'yerli ve milli' kalmadı103 izlenme
Resmi Gazete’de yayımlandı: Yabancı hastalara ücretsiz sağlık hizmeti!40 izlenme
Milli Piyango Genel Müdürü görevden alındı, yerine vaizin oğlu geldi!
Orta Asya ülkelerinde Türk şirketlerinin İHA ve SİHA'lara ilgisi artıyor
Murat Yetkin'den bomba iddia! '5'li çete'den art arda çekilme haberleri 'Biz bu ihalede yokuz'
Mansur Yavaş’tan Çin Ankara Büyükelçiliği’ne yanıt: Kararlılığımızı ortadan kaldırmaz