Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Fethiye Mahallesi'nde çıkıp, Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesine bağlı Sarıcaova köyüne kadar sıçrayan orman yangını, 4'üncü günde havadan ve karadan yapılan müdahaleler sonucu büyük oranda kontrol altına alındı.
22 Temmuz sabahı Eskişehir Seyitgazi'de başlayan yangın rüzgârın etkisiyle hızla yayıldı. alevler hem ormanlık alanları hem de yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Yangın ilerleyen saatlerde Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesi Sarıcaova köyü civarlarına kadar ulaştı.
Eskişehir'deki yangını söndürme çalışmaları sırasında ekipler bir anda yön değiştiren alevlerin arasında kaldı. Yangının beklenmeyen şekilde yön değiştirmesi yangın ekiplerinin alevler arasında kalmasına neden oldu.
Yangından korunmak isteyen 5 orman işçisi ve AKUT görevlisi yangının içinde bir mağaraya sığındı. Yeniden yön değiştiren yangının arasında kalan 10 orman işçisi hayatını kaybetti.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 10 işçinin şehit düşmesinin ardından "Eskişehir’de başlayan yangında 19 orman çalışanı, 5 AKUT mensubu toplam 24 kişi yangının içerisinde kaldı. 14’ü tedavi altına alınırken, 5 orman çalışanı ve 5 AKUT çalışanı hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.
Sarıcaova ile Alanlı köyleri arasındaki dağlık alanın yamacında devam eden müdahaleler sonrası bölgede soğutma çalışmalarına başlandı. Afyonkarahisar sınırındaki ekiplerin tamamı soğutmaya yönelik çalışmalarına devam ederken, rüzgar nedeniyle yangının tekrar başlama riskine karşı da ekipler alarma geçti. Duman çıkan ağaçlar ve köklere köpük ve kürekle müdahale edilerek, tekrar alevlenme ihtimalini ortadan kaldırmaya yönelik çalışma yapıldı.

Afyonkarahisar Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Eskişehir'in Seyitgazi ilçesi Fethiye Mahallesinde meydana gelen ve Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesi Sarıcaova köyüne ulaşan orman yangını büyük oranda kontrol altına alınmıştır. Yangının enerjisi düşürülürken spot yanımları önlemek, etrafı çevrelenen yangın alanını soğutmak için havadan ve karadan müdahaleler aralıksız sürdürülmektedir. Rüzgarın artış ihtimaline karşı ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Bölgede yürütülen çalışmalarda cansiperane bir şekilde büyük fedakarlıkla görev alan tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.
Soğutma çalışmalarını sürdüren Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü İhsaniye Şefliğinde görevli Emre Kaan Gül, son dumana kadar alanda olacaklarını ve birkaç gün daha yangının olduğu alanda olacaklarını "Şu an yaptığımız çalışma, kimyasal köpük çalışmasıyla ateşin tamamen oksijenini kapatıyoruz, tüten yerleri soğutuyoruz, son duman kapanana kadar buradayız. Soğutma çalışmaları bugün başladı, kontrol altına alındıktan sonraki gün bugün artık için için yanma yok. Şu anda köklerde hafif tütmeler var, onları da Allah'ın izniyle kapatacağız. Birkaç gün daha buralardayız" sözleri ile duyurdu.
halktv.com.tr
Bakanlık Türkiye'deki Suriyeli sayısını açıkladı34 izlenme
İşte Sümeyye ve Bilal Erdoğan'ın yeni işyeri!103 izlenme
Sinan Ateş’in arkadaşı Cahit Özdemir: "Sinan Ateş’e öldürülmeden önce Cumhurbaşkanlığı danışmanlığı teklif edildi"59 izlenme
KKTC'de sahte diploma skandalı: Her diplomaya barkod verilecek, YÖK harekete geçti36 izlenme
"Türkiye'de bine bileceğiniz en ucuz arabalar bunlar" dedi, fiyatları görünce gözlerine inanamadı40 izlenme
Maden faciası sonrası işçi yakınından sert sözler: "İnsanları tehdit ediyorlar, siyasi baskı var"70 izlenme
7 yaşındaki Azra'dan büyük başarı!48 izlenme
Arınç'ın sözleri AKP'yi karıştırdı, Mehmet Metiner canlı yayında Arınç'a ağzına geleni söyledi! 'İsmini bile duymak istemiyoruz, partide tutanlara yazıklar olsun, haddini bilsin!'59 izlenme
Kürşat Ayvatoğlu hakkında flaş karar!
Sahaya bu formayla çıktılar! Gençlerbirliği’nden 10 Kasım’a özel forma!
‘Faizden uzak durun’ diyen Diyanet’in faiz geliri arttı!
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, güncel verileri açıkladı: Can kaybı 5.645'e, vaka sayısı da 227.982'ye yükseldi!