Ocakkasım döneminde iş yeri açılışlarının 210 bine gerilediğini söyleyen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, bu dönemde iş yeri kapanışları ise 87 binden 95 bine çıktığını belirtti.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, kasım sonu itibarıyla esnaf ve sanatkar sayısının 1 milyon 740 bin 141 olduğunu bildirdi.
Esnaf ve sanatkarlara ait 1 milyon 882 bin 629 iş yeri bulunduğunu ifade eden Palandöken, yılın 11 ayında 210 bin 312 iş yeri açıldığını, 95 bin 25 iş yerinin ise kapandığını aktardı.
Bu yılın 11 ayında geçen yılın aynı dönemine göre iş yeri açılışlarının kısmen azaldığını, kapanışların ise arttığını belirten Palandöken, geçen yıl söz konusu dönemde 211 bin 75 iş yeri açılmışken, 2018'in aynı döneminde bu rakamın 763 adet azalışla 210 bin 312'ye gerilediğini söyledi.
Palandöken, söz konusu dönemler itibarıyla iş yeri kapanışlarının da 87 bin 211'den 95 bin 25'e çıktığını aktardı.
"EN FAZLA AÇILIŞ MUĞLA'DA, EN ÇOK İŞ YERİ AÇILIŞI YAPILAN MESLEK BAKKALLIK"
Palandöken, nüfusa göre en fazla iş yeri açılışı ve kapanışının gerçekleştiği illere ilişkin şu bilgileri verdi:
"11 ayda nüfusa göre en fazla iş yeri açılışı Muğla'da gerçekleşti. Muğla'nın ardından Burdur, Çanakkale, Antalya ve Kırklareli en fazla iş yeri açılan iller oldu. Nüfusa göre en az iş yeri açılışı ise İstanbul'da görüldü. İstanbul'u Şırnak, Muş, Batman, Diyarbakır izledi. Nüfusa göre en fazla iş yeri kapanışı ise Burdur'da görüldü. Muğla, Tunceli, Mersin ve Eskişehir de nüfusa göre en fazla iş yeri kapanışı olan iller listesinin başlarında geldi."
Palandöken, yılın 11 ayında en çok iş yeri açılışının yapıldığı meslek kolunun bakkallık olduğunu da ifade etti.
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/11ayda95binisyerikapandi215773h.htm
Yeni doğum yapan şehit eşinin sözleri yürekleri dağladı318 izlenme
Ek MTV yönetmeliği önerisi Meclis'ten geçti! 2 eşit taksitte ödenecek29 izlenme
Diyarbakır'da bir genç geçim sıkıntısı nedeniyle intihar etti...217 izlenme
Türkiye’de son 17 yılda 50 bin 378 kişi intihar etti!196 izlenme
İmamoğlu gözaltısına alınan genç tüm skandalları anlattı: "Nezarethane çok kötüydü. Yemekleri aşırı kötüydü. Sadece kuru ekmek ve su. Tuvalet sıkıntıydı, çıkarmıyorlardı"16 izlenme
FETÖ’nün şirketleri AKP’lilere ekmek kapısı oldu! Flaş atamalar!104 izlenme
AKP'li belediyenin yöneticisi; Atatürk'e hakaret etti, FETÖ'yü övdü, cezasız kaldı, halâ yönetici!77 izlenme
Hopa’da halk zamlara karşı sokağa çıktı, elektrik faturalarını yaktı!46 izlenme
Kayyum Gürsel Tekin'in gizli planı ortaya çıktı! "Bu ülke CHP’ye ya da İmamoğlu’na bırakılmaz, yeni bir düzen kuruluyor" diyerek genel başkanlık teklif etmiş
Büyükhanlı Holding'in varisi Cem Büyükhanlı, Bebek'teki evinde ölü bulundu
Bitlis'in Yolalan ilçesine bağlı Düzköy ilçesindeki sulama göleti taşt
Grand Kartal Otel'in sahibi Halit Ergül’ün 2 ay önceki röportajı ortaya çıktı: “Tüm hazırlıklarımı yaptık, karın yağmasını bekliyoruz”