AKP iktidarının politikaları nedeniyle Türk halkı derin bir ekonomik kriz içinde. 17 bin liralık asgari ücret, çoktan Açlık Sınırı'nın altında kaldı. Emeklinin durumu daha da vahim. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 lira.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, EYT'den emeklilik hakkı olduğunu açıkladı. Bilal Erdoğan "Büyük bir felaketti EYT. Ben de hak kazandım bu arada karşı olmama rağmen" dedi.
Peki bir en düşük 12 bin 500 lira alan bir emekli, İstanbul Üsküdar'da yaşamaya karar verse geçinebilir mi? Üsküdar'ın gözde semtlerinden Kısıklı'da Türkiye'nin en çok kullanılan emlak sitelerinden sahibinden.com'a göre Kısıklı'da en ucuz kira 15 bin lira.

İnternetteki açık sonuçlar değil de TÜİK'in tartışmalı verileri esas alınırsa da Türkiye'de kira ortalaması 5 bin 845 TL.
TÜİK'in hayalindeki evi bulduğu bir an düşünülürse EYT'li bir emeklinin cebinde 6 bin 655 lira kalıyor.
Bir çocuğu ve bir eşi olan bir EYT'li cebinde kalan parayla karnını doyurup faturalarını da ödeyebilir mi? Üç kişilik aile her gün üç öğünde bir simit ve bir çay tüketirse bir ayda 6 bin 75 lira harcaması gerekiyor.
İstanbul Unİş Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na göre 100 gram simit 10 lira, İstanbul Kıraathaneci Esnaf Odası'na göre bardak çay 12 buçuk lira. Böylelikle üç kişinin günlük çay simit masrafı 202.5 lira. Aylık da 6 bin 75 lira oluyor.
EYT'linin cebinde 580 lira kalıyor. Bunla elektrik, su ve gaz faturasını ödenmesi imkansız.
Kaynak:halktv.com.tr
Pınar Gültekin davası kararına isyan etti, canlı yayında gözleri doldu!62 izlenme
Gerici Hayrettin Karaman: Baldız ile evlenmek caizdir!296 izlenme
AKP'li belediyeden 57 milyon liralık ihale oyunu!82 izlenme
Türkiye 'Eski Türkiye' olsaydı asgari ücret 66 bin lira olacaktı! Asgaride TÜİK’in bu hesabına bakın9 izlenme
AKP 'kalesini' bile inandıramadı15 izlenme
Kedilerini Pitbull Saldırısından Kurtarmak İsterken Yaralandı24 izlenme
'Adet olmak hastalıktır' diyen profesör şimdi yandı!461 izlenme
İBB soruşturmasını yapan müfettiş AKP'li çıktı! İmamoğlu'ndan Soylu'ya: "Birkaç aylık işin kaldı, işine bak"40 izlenme
Mehmet Şimşek'in masasındaki isim de gözaltına alındı
Elinde HÜDAPAR ve Filistin bayrağı olan bir grup, yere döktükleri Pepsi colalarla İsrail'i protesto etti
Cumhurbaşkanı belediyeleri belediyeler esnafı silkeliyor
Bahis skandalında olay iddia! "İstifa edin isimleriniz gizli kalsın"