Mustafakemalpaşa ilçesinde yaşayan Fatma Bingöl, 1900 yılında Selanik'te doğdu. Bingöl, 1920'li yıllarda evlenerek, Bursa'ya yerleşti.
Uzun yaşamında 3 padişah ve 12 cumhurbaşkanı gören Fatma Bingöl, Atatürk’ün köyüne geldiği günü anlattı.
Atatürk’ün fotoğrafını öpüp, seven Fatma Bingöl, "Atatürk'e çok çok selam. Buraya geldi. Ne yaptığımı sordu. İyi olduğumu söyledim. Neyimin eksik olduğunu sordu. Paramın olmadığını söyledim. Bana ekmek parası verdi. Çok özledim Atatürk'ü. Atatürk'ü çok seviyorum. Sevmeden olmaz" dedi.
Fatma Bingöl'ün yeğeni Sami Ambarcı da "Fatma nine yengem oluyor. Kendisiyle bizler ilgileniyoruz. Devlet tarafından da yardım geliyor. Bize Atatürk'ü anlatırdı; 'Paşa gibi adam' diyordu. Çanakkale savaşlarında harplere karıştığını anlatıyor" diye konuştu.
İmamoğlu’nun mazbatası için son dakikalar… Tutanaklar teslim edildi!183 izlenme
Cumhuriyet yazarları artık özgür ! İşte tahliye sevincinden ilk görüntüler67 izlenme
Ekonomik krizle yüzleşen yandaş yazar şok oldu: "Böylesini hiç görmemiştim..."18 izlenme
Övünülen yolların son hali: Sel suları Hilvan - Bozova yolu Ördek Köyü noktasında ana yolu yuttu!65 izlenme
İmamoğlu'ndan Özel'e açılan soruşturmaya 'Sezai Karakoç'lu tepki13 izlenme
Gazeteci Timur Soykan gözaltına alındı15 izlenme
AK Parti'den istifa eden Eşref Fakıbaba'ya sert çıkışan İbrahim Tatlıses, eski paylaşımını silmeyi unuttu.28 izlenme
Piyasayı Mehmet Aydın’nın çeklerinin korkusu sardı485 izlenme
Emekli general açıkladı: PKK neden bitmiyor? İşte sorumlusu...
ENAG Ocak ayı enflasyonunu açıkladı
Kokulu Mumlar Güzel Kokuların Yanı Sıra Potansiyel Tehlikeleri de Beraberinde Getiriyor
CHP'nin "128 milyar dolar nerede" kampanyasına katılan MHP'li başkanın evine polis baskını!