Bu yıl 13 milyar lira bütçe ayrılan Diyanet İşleri Başkanlığı'nda personel giderleri dudak uçuklattı. 2020 yılı itibarıyla toplam 128 bin 534 kişinin görev yaptığı kurumda sadece personel için harcanan rakam OcakHaziran 2021 döneminde 5.2 milyar lirayı aştı.
YÜZDE 25 ARTACAK
Diyanet'in, Mali Durum ve Beklentiler Raporu'nda yer alan bilgilere göre personel giderlerinde 2020 yılının ilk 6 ayına göre yüzde 13.05 oranında artış oldu.
2020'in ilk 6 ayında personele harcanan para 4.6 milyar lira olarak gerçekleşirken, bu rakam 2021'in ilk 6 ayında 5.2 milyar lirayı geçti.
2020'de personel için toplam 8.8 milyar lira harcandı. 2021 yılı sonuna kadar ise bu miktarın 11 milyar lirayı bulması bekleniyor. Böylece bu yıl personel harcamalarında yüzde 25 oranında bir artış olacak.
Diyanet'te en çok para personele gidiyor. Yılın ilk 6 ayında memurlara harcanan paranın miktarı tam 4.1 milyar lira oldu. Sözleşmeli personele de 1 milyar lira harcandı.
Raporda, bu yılın ilk 6 ayında harcamaların geçen yılın aynı dönemine göre toplam 703 milyon 917 bin 18 lira arttığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Bu farkın içinde personel giderlerinin payı yüzde 86.63 (artış), SGK devlet primi giderlerinin payı yüzde 13.69 (artış), mal ve hizmet alımlarının payı yüzde 0.97 (azalış), cari transferlerin payı yüzde 2.14 (azalış) ve sermaye giderlerinin payı yüzde 2.79 (artış) olarak gerçekleşmiştir.”
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/diyanetpersoneliicin11milyartlharcayacak6711808/
Bakan Koca açıkladı: 22.234 yeni vaka tespit edildi, 29.538 kişi sağlığına kavuşurken, 226 kişi hayatını kaybetti!39 izlenme
Şartnamesini Aktaş’ın yazdığı ihaleyi gösterdiler, Özlem Çerçioğlu soluğu AKP’de aldı!7 izlenme
Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları41 izlenme
2013’te “Erdoğan’ı Yüce Divan’a göndermezsem namerdim” diyen Bahçeli: "Bukalemun siyasetçilerden olmadık"66 izlenme
AFAD açıkladı: Depremde can kaybı 20 bin 665'e yükseldi33 izlenme
Bu haldeki hastanede tedavi olur mu?57 izlenme
SADAT'a bomba suçlama! Casusluk mu yapıyorlar?39 izlenme
Mimar Sinan’ın eseri satışa çıkarıldı, kapısına kum çuvalları yığıldı27 izlenme
Bir AKP'li daha isyanlarda ! '2002'den beri AKP'ye oy veriyorum. Esnafın anasını bellediniz, şimdi bacısına göz diktiniz. Ama sıra size de gelecek !'
Yabancı iki haftada 10 milyar dolar çıkardı, yerli 10,1 milyar dolar bozdurdu!
Metrobüste başörtülü teyzeden Atatürk düşmanına ders !
FETÖ'nün güncel kadın yapılanması, kalabalık alanda para transferi yaparken saniye saniye böyle görüntülendi