Home
21 Nisan 2023 ( 10 izlenme )
Reklamlar

1354 işçi alımına 21 bin 894 kişi başvurdu


Diyarbakır’da 6 ay süreyle geçici olarak İŞKUR üzerinden alınacak 1354 işçi için 21 bin 894 kişi başvurdu. Başvurular, kurum önünde izdiham oluşmaması için sistem üzerinden online başvuru olarak alındı.


Diyarbakır'da İŞKUR'un açtığı 6 aylık geçici işçi kadrosuna yapılan başvuru yoğunluğu, bölgedeki işsizlik gerçeğini gözler önüne serdi.

Türkiye İstatistik Kurumu, şubatta işsiz sayısını 3 milyon 514 bin olarak açıklamıştı. Şubatta dar tanımlı işsizlik oranı 0,2 puan artarak yüzde 10 seviyesinde gerçekleşmişti. Başvurulardaki yoğunluk bölgedeki işsizlik gerçeğinin kanıtı oldu.

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğünce 6 aylık süreyle bin 354 geçici işçi alımı yapılacağı valilik tarafından duyuruldu. Güneydoğu'da işsizliğin en çok artış gösterdiği iller arasında yer alan Diyarbakır'da valilik duyurusu üzerine 6 Nisan'da başlayan başvurular, 10 Nisan itibariyle sona erdi.

4 GÜNDE REKOR BAŞVURU GELDİ

İŞKUR’un bundan önceki yapılan başvurularda kurum önünde yaşanan izdiham ve yoğunluk, uzun kuyruklar gibi görüntüler oluşmasın diye başvurular kurumun resmi sayfası ve Alo 170 üzerinden online olarak alındı.

4 gün içinde 6 aylığına bile olsa rekor başvuru ile başvuru yapan işsiz sayısı 21 bin 894'e ulaştı. Asgari ücretle temizlik görevlisi ve idari büro hizmetleri kapsamında çalışacak olan işsizler, 2 Mayıs günü iş başı yapacak. 31 Ekim 2023 günü ise iş süreleri sona erecek.

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Corona virüsünde son durum! Türkiye, İran'ı geçti... Dünyanın konuştuğu adam: Putin’in aşçısı, nasıl dev paralı ordunun lideri oldu? Delilleri karartıyorlar! Müteahhidi yurtdışına kaçmıştı, çöken binanın üzerine çakıl döktüler Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan'dan skandal sözler! Yine laikliği hedef aldı: "Dokunulmaz kutsal inek mi?"