Diyarbakır'da İŞKUR'un açtığı 6 aylık geçici işçi kadrosuna yapılan başvuru yoğunluğu, bölgedeki işsizlik gerçeğini gözler önüne serdi.
Türkiye İstatistik Kurumu, şubatta işsiz sayısını 3 milyon 514 bin olarak açıklamıştı. Şubatta dar tanımlı işsizlik oranı 0,2 puan artarak yüzde 10 seviyesinde gerçekleşmişti. Başvurulardaki yoğunluk bölgedeki işsizlik gerçeğinin kanıtı oldu.
Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında İŞKUR İl Müdürlüğünce 6 aylık süreyle bin 354 geçici işçi alımı yapılacağı valilik tarafından duyuruldu. Güneydoğu'da işsizliğin en çok artış gösterdiği iller arasında yer alan Diyarbakır'da valilik duyurusu üzerine 6 Nisan'da başlayan başvurular, 10 Nisan itibariyle sona erdi.
İŞKUR’un bundan önceki yapılan başvurularda kurum önünde yaşanan izdiham ve yoğunluk, uzun kuyruklar gibi görüntüler oluşmasın diye başvurular kurumun resmi sayfası ve Alo 170 üzerinden online olarak alındı.
4 gün içinde 6 aylığına bile olsa rekor başvuru ile başvuru yapan işsiz sayısı 21 bin 894'e ulaştı. Asgari ücretle temizlik görevlisi ve idari büro hizmetleri kapsamında çalışacak olan işsizler, 2 Mayıs günü iş başı yapacak. 31 Ekim 2023 günü ise iş süreleri sona erecek.
Sözcü
ABD, YPG/PKK’ya verilen silahları geri alacak mı?97 izlenme
Emlak zengini çıktı!92 izlenme
Malatya, Battalgazi'de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem anları anbean kameralara böyle yansıdı49 izlenme
Kulis: Erdoğan faizde en fazla yüzde 21-22 bandına izin verdi, bir şartla...38 izlenme
Eczacılardan zam sonrası ilk açıklama: "İlaç sorunu devam edecek"44 izlenme
Kent Uzlaşısı Davası'nda tutuklu sanık kalmadı19 izlenme
Mobil iletişimde tarifelere zam kararı!100 izlenme
Batman’da 39 kişilik işe 5 bin başvuru!117 izlenme
Esenyurt'un AKP'li eski başkanı 2 gün önce paylaşmış: Operasyonu resmen önceden biliyormuş!
Fahrettin Altun ortaya çıktı: İBB'ye ceza kesti
Teyzemizden RTE'ye 'Toprakları satıyorsun ! Atatürk'ün ülkesini rezil etmeye hakkın yok !'
Hoca olduğunu söyleyen şahıstan kadınlara çirkin sözler! 'Epilasyona giden kadın zina yapıyordur'