AKP iktidarının sığınmacı ve mülteci politikası sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti mülteci üssüne dönüştü. Dünyada en fazla mültecinin yaşadığı ülke Türkiye olurken iktidar bu durumla övünmeye devam ediyor. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Mayıs’ta, mültecilere ilişkin olarak, “Türkiye’nin misafirperverliğini gösteriyor. Ve bu misafirperverlikle beraber Türkiye’nin dünyadaki şu anda mülteciler noktasında en çok göç alan bir ülke olarak ön sıraya çıktığını görüyoruz. Şu anda Türkiye dünyada bir numara ve biz bundan rahatsızlık duymuyoruz” dedi.
Erdoğan, mülteciler konusunda rahatsızlık duymadıklarını iddia ederken Kilis’te var olan Suriyeli sığınmacı sayısı neredeyse Türk nüfusuna yaklaştı.
Kilise Valisi Recep Soytürk, kentteki Suriyeli sayısının Türk vatandaşı sayısını geçtiğini yalanlayıp verileri açıkladı. Soytürk’ün paylaştığı rakamların birbirine yakınlığı ise dikkat çekti. “Kilis ilinde yaşayan Suriyeli sayısı, Kilis’te yaşayan toplam kişi sayısının yüzde 38,47’sine karşılık gelmektedir” açıklamasında bulunan Soytürk şunları kaydetti:
“İl nüfusu 145,826 olan Kilis ilinde 109,687 geçici koruma kapsamında kayıtlı Suriyeli yabancı bulunmaktadır. Geçici korumaları 2 yıldan fazla bir süredir pasif halde bulunan 18,504 yabancının kayıtları düşüldüğünde; Kilis ilinde bulunan geçici koruma kapsamındaki Suriyeli sayısı 91,183’tür. Dolayısıyla nüfusu 145,826 olan Kilis ilinde geçici koruma altındaki Suriyelilerle beraber toplam 237,009 kişi yaşamaktadır”
Tele1
Elektrik skandalı davasında ara karar27 izlenme
HDP binası önünde oturma eylemi yapan annenin oğlu hava harekâtında ölmüş163 izlenme
Asgari ücret için flaş iddia! Rakam verildi57 izlenme
AKP’nin kurucularından Albayrak: "Partide görev alanların yüzde 90’ı itirafçı olacak!"41 izlenme
Manifest'in kıyafetleri Erzurum'a uygun bulunmadı!28 izlenme
Erk Acarer eleştirilere böyle yanıt verdi: Sedat Peker'e bu talebi ben ilettim66 izlenme
14 yaşında evlendirilen kadın, ‘6 yaşındaki çocuğun istismar’ı sorulunca gözyaşlarını tutamadı 'Ben de 14 yaşındadydım 10 milyar başlık parasıyla evlendirildim'48 izlenme
Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ne kadar oldu? İşte kurda son durum24 izlenme
İBB bütçesi onaylandı… İmamoğlu ile Göksu arasında sert tartışma!
İmamoğlu elindeki parayı gösterip anlattı: "Bu, çöküş demektir"
Ankara'ya eyleme gelmek için tarım aletini satan çiftçi isyan etti 'Ben Tayyipçiyim, çocuklarıma bir koli yumurta alacak durumda bile değilim!'
Van Özalp’ta 5.4’lük deprem!